Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

HILLSBOROUGH DISASTER - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ





Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια απ’ τη τραγωδία του Hillsborough. Μία απ’ τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του Αγγλικού & Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, & η μεγαλύτερη στην ιστορία της Liverpool, αφού 96 φίλοι της βρήκαν φρικτό θάνατο στο στάδιο ‘Hillsborough’, έδρα της Sheffield Wednesday, στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού παιχνιδιού κυπέλλου Αγγλίας, κόντρα στη Nottingham Forrest.
Μία τραγωδία που δημιουργήθηκε απ’ την εγκληματική αμέλεια του κρατικού μηχανισμού, με το να επιτρέψει την είσοδο υπεράριθμων φιλάθλων (3000 περίπου επιπλέον) σε κερκίδα που δεν πληρούσε ανάλογες προδιαγραφές. Συνέπεια αυτού ήταν, στο 6’ λεπτό του παιχνιδιού να υποχωρήσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μεταξύ εξέδρας & αγωνιστικού χώρου & ν’ ακολουθήσει ο τραγικός απολογισμός των 95 επιτόπου θανόντων φιλάθλων & 200 ακόμα σοβαρότατα τραυματισθέντων, ένας εκ των οποίων απεβίωσε 3 χρόνια αργότερα σε θάλαμο!
Η τραγωδία αυτή στιγμάτισε το Merseyside για πάντα! Όμως έγινε αφορμή με –ετεροχρονισμένη δυστυχώς - επέμβαση της πολιτείας, να πάψουν να υπάρχουν γήπεδα κλουβιά, αφού καταργήθηκαν τα κιγκλιδώματα & οι κερκίδες ορθίων θεατών.
Τα ονόματα των θυμάτων αναγράφονται σε ειδικό μνημείο έξω απ’ το Anfield μαζί με τις ηλικίες των ανθρώπων που, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πλήρωσαν με τη ζωή τους, την επιθυμία να δουν & να υποστηρίξουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.
R.I.P.

1 σχόλιο:

ΗΛΙΑΣ 21R είπε...

Σαν τώρα την θυμάμαι εκείνη την ημέρα...RIP....