Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΞΕΧΑΣΤΗ Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !!!


Μετά από 39 ολόκληρα χρόνια, ο παλαίμαχος άσος της Ίντερ Μάριο Γκιουμπερτόνι, εξιστόρησε στην Ιταλία τι πέρασε αυτός και οι συμπαίκτες του στο καμίνι της ΑΕΚ το 1971!
Όσα χρόνια κι αν περάσουν η ΑΕΚ του παρελθόντος δεν μπορεί να ξεχαστεί. Μα κυρίως αλησμόνητες μένουν η Νέα Φιλαδέλφεια και ο κόσμος της . Εκεί όπου έχουν υποκύψει μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ίντερ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1971-72. Ο τότε αμυντικός της Ίντερ Μάριο Γκιουμπερτόνι, σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Repubblica" εξιστόρησε την Ίντερ εκείνης της εποχής, που έφτασε μέχρι τα τελικά του θεσμού για να χάσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών από τον μεγάλο Άγιαξ της δεκαετίας του '70 με 2-0। Σε αυτό το ταξίδι των Νερατζούρι ο πρώτος σταθμός ήταν η ΑΕΚ. Ο Γκιουμπερτόνι θυμάται ότι στο πρώτο ματς του Σαν Σίρο η ομάδα του κέρδισε με 4-1. Ο επαναληπτικός όμως της Νέας Φιλαδέλφεια φαίνεται ότι 39 χρόνια μετά του έχει μείνει αξέχαστος. Η ΑΕΚ κέρδισε 3-2 σε αυτό το ματς (Ο Βεντούρης στο 32' και οι Παπαϊώαννου 44', Κώστας Νικολαϊδης 89' έδωσαν τη νίκη με 3-2 στην ΑΕΚ, ενώ η Ίντερ είχε προηγηθεί με τον Ματσόλα και είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπονινσένια στο 76' σε 2-2) και ο παλαίμαχος αμυντικός της Ίντερ έχει να θυμάται:
«Πώς να ξεχάσω τον επαναληπτικό της Αθήνας; Είχε ένα πολύ δυνατό κοινό, ο διαιτητής επηρεάστηκε από αυτό, το ίδιο και οι αντίπαλοί μας। Τους οδήγησε ο κόσμος τους। Τελικά χάσαμε 3-2. Περάσαμε, βέβαια, αλλά μόλις πήγα στα αποδυτήρια και είδα τα πρόσωπα των συμπαικτών μου κατάλαβα ότι είχαμε πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο». Αν αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν τιμή για την ΑΕΚ και τον κόσμο της 39χρόνια μετά, τότε τι μπορεί να είναι...;

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1





ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ ΑΕΚ, ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ (ΚΥΡΚΟΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ !!!! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.
Η ΑΕΚ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ BLANCO ΣΤΟ 11' ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΠΛΑΣΑΡΕ ΑΟΥΤ !!!! ΚΑΙ ΤΟΝ LEONARDO ΣΤΟ 14' ΠΟΥ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΑΟΥΛ ΕΔΙΩΞΕ Ο GK ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ RIERA ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ.
ΣΤΟ 17' ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ DJEBBOUR ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ (ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ !!!)
ΣΤΟ 40' Ο ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 0-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ.
ΣΤΟ 45' ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, Ο ΚΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ !!!!!!!!!!!!!!
ΣΤΟ 60' ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ DJEBBOUR, Ο ΚΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ !!!!!!!
ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ (ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ή ΟΧΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ) Ο JAHIC ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΑΠΟ 2η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ.
ΚΑΛΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΤΣΟΤΣΑΛΙΤΣ ΛΙΓΟ ΑΟΥΤ ΣΤΟ 65'.
ΣΤΟ 82' ΚΑΙ 83' ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ GUERREIRO ΚΑΙ NEMETH !!!
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΛΙΓΟ ΑΟΥΤ !
ΣΤΟ 88' Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΧΘΕΣ RIERA ΠΗΡΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ (ΚΟΚΚΙΝΗ) ΑΦΟΥ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ !!!!
ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ (ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ) ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΑΝ 4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ !!
ΣΤΟ 93' Ο SCOCCO ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΦΑΟΥΛ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟΝ ΒΕLIC ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ.
MVP ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΑΤΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ !
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ" ΚΛΠ (ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ), ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ !
ΚΥΡΚΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ !!!
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Γκέντσογλου (70’ Γκερέιρο), Λεονάρντο (63’ Νέμεθ), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο (78’ Χέρσι).
Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (77’ Νικολάου), Γουνδουλάκης (71’ Σκούφαλης), Σιόβας, Τσότσαλιτς.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1





ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, (ΑΗΤΤΗΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΥ ΦΕΤΟΣ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ !!!!!!!!!
Η ΑΕΚ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ BLANCO ΣΚΟΡΑΡΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ !!!!!!
ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ 16' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ GK ΧΑΛΚΙΑ KAI ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ, Η ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ JAHIC ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ IVIC !
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ !
Ο ΠΑΟΚ ΕΙΧΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΜUSLIMOVIC, IVIC, ENDINHO AΛΛΑ Η ΑΕΚ ΕΧΑΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΥΣ SCOCCO, MANDUCA, BLANCO, DJEBBOUR.
ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ.
OI ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (79’ Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (60’ Εντίνιο), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Ίβιτς.
ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (57’ Μαντούκα), Τζιμπούρ, Γιάχιτς (46’ Γκέντσογλου), Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας (8’ λ.τρ. Καράμπελας), Σκόκο.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η νύχτα που η ΑΕΚ ξεπέρασε τα όρια του μύθου

Η νύχτα που η ΑΕΚ ξεπέρασε τα όρια του μύθου

Το ρολόι έδειχνε το τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ο Φράντισεκ Φάντρονκ έδωσε την εντολή να γίνει η αλλαγή. Ο κόσμος στις εξέδρες του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας κοιτούσε αποσβολωμένος. Ο Λάκης Στεργιούδας παραχωρούσε τη θέση του στον Νίκο Χρηστίδη. Τι λογική υπήρχε σε αυτή την κίνηση; Λίγο αργότερα η διαδικασία των πέναλτι ξεκινούσε. Η ΑΕΚ είχε ανατρέψει ενάντια σε κάθε προγνωστικό το 3-0 της ήττας της από την ΚΠΡ στο Λονδίνο και πλέον τα πέναλτι θα ξεκαθάριζαν ποιος θα περνούσε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Τη στιγμή που ο Τάκης Νικολούδης έστελνε την μπάλα άουτ από τα έντεκα βήματα έμοιαζε το όνειρο για την ΑΕΚ να σβήνει.
Η συνέχεια δεν ανήκει απλά στην ιστορία, αλλά στη σφαίρα του μύθου. Ο Χρηστίδης έπιασε το πέναλτι του Ιστοου και εκείνο του Γουέμπ δίνοντας στην «Ενωση» την πιο μεγάλη πρόκριση της ευρωπαϊκής παρουσίας της και τη μοναδική του ελληνικού ποδοσφαίρου στα πέναλτι στα τόσα χρόνια συμμετοχών μας.

Ηταν 16 Μαρτίου 1977 και παρ' ότι η υπερομάδα που έφτιαξε ο Λουκάς Μπάρλος ακόμα δεν είχε ανοίξει τα φτερά της για να απογειωθεί, εκείνο το βράδυ έκανε την απόλυτη υπέρβαση!
Οπως σε κάθε πράγμα, υπάρχουν ένα σωρό «αν» που θα μπορούσαν να έχουν κάνει διαφορετική εκείνη την πορεία. Οπως θα μπορούσε να μην είχε γίνει ποτέ το ξεκίνημα αν στη ρεβάνς του πρώτου γύρου στη Μόσχα ο Τάσος δεν είχε την παροιμιώδη ψυχραιμία να ευστοχήσει στο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, έτσι και στην κλήρωση των ημιτελικών εκείνη η «Ενωση» δεν φοβόταν ούτε τους Βάσκους της Μπιλμπάο, ούτε τη βελγική Μόλενμπεεκ, αλλά της έπεσε η Γιουβέντους! Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν...
Η ιστορία έγραψε πάντως πως οι παίκτες του Φάντρονκ (του ανθρώπου που μαζί με τον Ρίνους Μίχελς δημιούργησαν το ολλανδικό θαύμα του τόταλ φούτμπολ στις αρχές της δεκαετίας του ’70) κατάφεραν να αποκλείσουν την Ντιναμό Μόσχας των επτά διεθνών, την Ντέρμπι Κάουντι που είχε πάρει δύο πρωταθλήματα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στην Αγγλία, τον Ερυθρό Αστέρα και την ΚΠΡ που ένα χρόνο πριν για ένα μόλις πόντο είχε χάσει τον τίτλο από τη Λίβερπουλ.
Εκείνη η ΑΕΚ διέθετε δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες: τον Στεργιούδα που έπιανε πουλιά στον αέρα και τον έμπειρο Χρηστίδη που υπήρξε σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι. Αμυντικά η παρουσία του Λάκη Νικολάου, που από φορ ο Φάντρονκ τον έκανε λίμπερο, μαζί με τον Ραβούση έδινε σταθερότητα και σιγουριά. Στα χαφ η κλάση του Νικολούδη και του Τσανλάιτερ μαζί με την πείρα του Παπαϊωάνου πρόσθεταν τις πινελιές. Η επίθεση με τον (κορυφαίο Ελληνα φορ) Θωμά Μαύρο και την αξιόπιστη λύση που λεγόταν Βάλτερ Βάγκνερ μπορούσε να διαλύσει τον αντίπαλο.
Ο Λουκάς Μπάρλος εκείνο το βράδυ είχε δηλώσει ότι κατάλαβε πόσο πολύ άξιζε που ασχολήθηκε με την «Ενωση». Και προσέθεσε στην ομάδα με τις μεταγραφές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, του Μίλτον Βιέρα και αργότερα του Μίμη Δομάζου ό,τι ακριβώς της έλειπε, για να γίνει επί μία διετία, από το καλοκαίρι του 1977 έως το 1979, πιθανώς η πληρέστερη ομάδα που απολαύσαμε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μοναδικό μελανό σημείο, ο τρόπος απομάκρυνσης του Φάντρονκ μετά την πρώτη ήττα της χρονιάς, το 1977, από τον Ολυμπιακό.
Ο ερχομός του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, του ανθρώπου που αναμόρφωσε την Μπάγερν, δικαίωσε τον Μπάρλο ως προς την επιλογή μια και το νταμπλ του 1978 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά τα σκληρά λόγια που ακολούθησαν το «διαζύγιο» με τον Φάντρονκ ήταν άδικα για τον άνθρωπο που άλλαξε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αγωνιστικές καινοτομίες του. Το πόσο αγαπούσε την ΑΕΚ ο Φάντρονκ φάνηκε όταν τον φώναξε ζητώντας του συγγνώμη ο Μπάρλος για να αναλάβει τις ακαδημίες. Ο Τσεχο-ολλανδός δέχτηκε και άφησε παρακαταθήκη μια φουρνιά σπουδαίων παικτών (Μανωλάς, Βλάχος, Γεωργαμλής, Οικονομόπουλος), αλλά κυρίως η κίνησή του απέδειξε ότι οι μεγάλες αγάπες μπορεί να περνάνε από την κόλαση, αλλά τελικά καταλήγουν στον παράδεισο!


Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

LINK: http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6557&autid=1
(Eυχαριστώ τον Νίκο για το άρθρο)

ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ - Η ΑΕΚ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ





Νύχτα μαγική, ονειρεμένη…
Συμπληρώθηκαν σήμερα 33 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ του Μπάρλου έγραψε ιστορία στο συγκλονιστικό ματς με την ΚΠΡ στην Νέα Φιλαδέλφεια
Στις 2 Μαρτίου του '77 η ΑΕΚ είχε χάσει με 3-0 στην Αγγλία από την ΚΠΡ για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Δύο εβδομάδες μετά ήταν η ώρα για τον επαναληπτικό... Λίγοι ήλπιζαν ότι θα γυρίσει «τούμπα» το ματς. Μέσα στους λίγους ήταν και τα παλικάρια του Φράντισεκ Φάντροκ. Στις 16 Μαρτίου η Νέα Φιλαδέλφεια «κόχλαζε», όπως κάθε φορά ανεξαρτήτου αντιπάλου.
Η ΚΠΡ έμπαινε στο γήπεδο με τον τίτλο του φαβορί, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλη γνώμη. Η ΑΕΚ πίεζε από το ξεκίνημα του ματς για το γκολ. Στο 11' το 1-0 από τον Μαύρο. Ότι καλύτερο... Το δεύτερο που θα άλλαζε τα δεδομένα άργησε αρκετά. Στο 65' ο Θε(ω)μας βάζει «φωτιά» στο ματς και στο 81' ο Μίμης Παπαϊωάννου φέρνει στα ίσια το παιχνίδι για να δείξει για ακόμη μία φορά το μεγαλείο της Ενωσης.
Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου τίποτα δεν άλλαξε... Τρία λεπτά πριν τη λήξη της, ο Φράντισεκ Φάντροκ ζητάει την αλλαγή του τερματοφύλακα (αφού μίλησε και με τον Ανδρέα Σταματιάδη) Λάκη Στεργιούδα, με τον αναπληρωματικό Νίκο Χρηστίδη. Απαντες... πάγωσαν. Ο Χρηστίδης ήταν καλύτερος στα πέναλτι και το απέδειξε στην σχετική διαδικασία. Δύο φορές είπε «όχι» στους Αγγλους και η ΑΕΚ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της, γράφοντας «χρυσή» σελίδα παίρνοντας μία απίστευτη πρόκριση.
Ο Φάντροκ πίστευε στην πρόκριση και ήθελε να το μεταφέρει αυτό και στους παίκτες του με... τρόπο. Την εβδομάδα πριν τον επαναληπτικό οι παίκτες σε καθημερινή βάση εκτελούσαν πέναλτι μετά την προπόνηση. Έτσι κατάλαβαν ότι μπορούσαν να ανατρέψουν το σκορ και να προκριθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, ο Τσέχος τεχνικός είχε πει στον Στεργιούδα και στον Χρηστίδη ότι αν φτάσει το ματς στα πέναλτι θα γίνει αυτή η αλλαγή. Όλα έγιναν βάσει του πλάνου του. Και δικαιώθηκε...
Στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε στηθεί το πάρτι για την μεγαλειώδη και πανηγυρική πρόκριση που έμεινε στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Λουκάς Μπάρλος από τα επίσημα του γηπέδου καμάρωνε τα παλικάρια του στο γήπεδο και το πανηγύρι των οπαδών. Η ιστορία είχε γράψει και χιλιάδες Ενωσίτες γιόρταζαν σε Νέα Φιλαδέλφεια, Ομόνοια και όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη... Η μεγάλη εντός και εκτός συνόρων ΑΕΚ ήταν (και πάλι) εδώ.
Ηρωες της οι: Στεργιούδας (117' Χρηστίδης), Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου (115' Ζαρζόπουλος), Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.
Προπονητής: Φάντροκ.
Πρόεδρος: Μπάρλος.
Καπετανάκος Τάσος

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ

Σήμερα, την 15/03/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

Α. Εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

1. Αδαμίδης Σταύρος του Δημητρίου
2. Νοτιάς Νικόλαος του Χαραλάμπους
3. Κοσμάτος Θεοχάρης – Ευγένιος του Παναγιώτη
4. Καπετανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου.
5. Καψής Δημήτρης του Παναγιώτη.
6. Θανόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου.
7. Κουδούνας Κωνσταντίνος του Δημήτρη.
8. Χατζηχρήστος Δημήτριος του Χρήστου.
9. Κυριάκος Χήνας του Γεωργίου.

Β. Αποφασίστηκε όπως συζητηθεί και εγκριθεί σε νέα Γενική Συνέλευση, η οποία πρόκειται να συγκληθεί εντός μήνα, η Σύμβαση για το προπονητικό κέντρο με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€) και μετά την κατασκευή και του τρίτου γηπέδου και των κερκίδων σε αυτό, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των επτακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (720.000,00€).Γ. Αποφασίστηκε όπως συζητηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση η προοπτική αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή που σχετίζεται με αίτημα μετόχων της εταιρείας.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σημείωση: Στο νέο Δ.Σ., οι κ.κ. Νοτιάς και Κοσμάτος, θα έχουν θέση Α’ και Β’ Αντιπροέδρου, αντίστοιχα.


ΑΠΟ: http://www.aekfc.gr/


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ LIVERPOOL !!!



OTAN O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EVERTON KAI ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ANFIELD, JOHN HOULDING ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, Η EVERTON ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟ GOODISON PARK META TA 8 XRONIA ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ANFIELD KAI H LIVERPOOL IΔΡΥΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1892.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ EVERTON ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ !
Πρωταθλήματα Αγγλίας (18):
1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990.
Κύπελλα Αγγλίας (7):
1965, 1974, 1986, 1989, 1992, 2001, 2006.
Λιγκ Καπ (7):
1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003.
Σούπερ Καπ Αγγλίας (14):
1964, 1965, 1966, 1974, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1986, 1988, 1989, 1990, 2001, 2006.
Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης / Τσάμπιονς Λιγκ (5):
1977, 1978, 1981, 1984, 2005.
Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (3):
1973, 1976, 2001.
Σούπερ Καπ Ευρώπης (3):
1977, 2001, 2005.
ΥOU 'LL NEVER WALK ALONE !
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ 3-0





ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ" !!!
ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.
ΤΟ 1-0 ΣΤΟ 33' ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ BLANCO, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
ΤΟ 2-0 ΣΤΟ 50΄ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ LEONARDO, AN KAI ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Ο JAHIC ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ.
ΤΟ 3-0 ΣΤΟ 81' ΑΠΟ ΤΟΝ MANDUCA ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΠΛΑΣΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΠΑΛΙΑ, ΣΤΟΠΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ DJEBBOUR ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΣΙΣΤ ΣΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΑ (ΑΝΗΨΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΕΛΑΡΑ) ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ !!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
AEK: Σάχα, Αραούχο, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (68’ Μαντούκα), Σκόκο, Τζιμπούρ (84’ Τζιμπούρ), Μπλάνκο (88’ Χέρσι).
Καβάλα: Ιτάνζ, Ντικρόκ, Μουρ, Ψωμάς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (55’ Σόσιν), Λάκης (46’ Σμολάρεκ), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (33’ Γιάννου).

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Μποϊκοτάζ από 10.000 οπαδούς της Man Utd στο ματς με Μilan !!!



Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και οι ποδοσφαιριστές του περιμένουν το βράδυ της Τετάρτης ένα κατάμεστο "Ολντ Τράφορντ" και ένα ενθουσιώδες κοινό που θα τους σπρώξει στην πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν (έχουν και το αβαντάζ του 3-2 από το πρώτο ματς στο Μιλάνο), όμως ίσως το ξεκίνημα του αγώνα επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη για τους πρωταθλητές Αγγλίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, οι οπαδοί των "κόκκινων διαβόλων" που ανήκουν στο γκρουπ MUST (Manchester United Supporters'Trust) το οποίο οργανώνει την "πράσινη και χρυσή" εκστρατεία κατά της οικογένειας Γκλέιζερ, έχουν αποφασίσει στο συγκεκριμένο ματς να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν επιθυμούν άλλο την παραμονή των Αμερικανών στο διοικητικό τιμόνι.
Έτσι χιλιάδες από αυτούς σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης στο "Ολντ Τράφορντ" ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται μέχρι και 10.000 άτομα να αφήσουν κενές τις θέσεις τους στο γήπεδο και να μπουν μετά το δεκάλεπτο...
"Η ιδέα τέθηκε προς συζήτηση πριν λίγες εβδομάδες αλλά, στην πραγματικότητα, προετοιμάζουμε αυτή την κίνηση εδώ και μήνες.
Εκατομμύρια άνθρωποι -ίσως και δισεκατομμύρια- θα δουν αυτό το παιχνίδι, και όταν δουν χιλιάδες άδειες θέσεις, τότε θα έχει σταλεί το μήνυμα στην οικογένεια Γκλέιζερ.
Έχω ακούσει ότι μπορεί να είναι και 10.000 άτομα που θα πάρουν μέρος σε αυτή την κίνηση και, παρότι κάποιοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μπορεί να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που θα μείνει εκτός γηπέδου ως ένδειξη διαμαρτυρίας", τόνισε με δηλώσεις του στη "Daily Mail" μέλος του "επαναστατικού" αυτού γκρουπ οπαδών της Γιουνάιτεντ.
Φωτο από το : www.google.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ 1-0





ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΕΚ ΕΧΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ !!!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ???!!!
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ Ο GK SAJA !!!
ΤΟ ΓΚΟΛ Ο BLAZEK ΣΤΟ 55'.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ !!!
Λάρισα: Βιέρα, Βενετίδης (50’ Τουάμα), Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν (80’ Ιγκλέσιας), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (69’ Σκάτσελ).
ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Καράμπελας, Μάκος (77’ Λεονάρντο), Καφές, Μαντούκα (62’ Χέρσι), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ (66’ Νέμεθ).