Το 95% των χρηστών του διαδικτύου "κατεβάζουν" παράνομα μουσική.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας γνωστή στο ευρύ κοινό ως IFPI, εξέδωσε έρευνα η οποία μελετά τον τρόπο με τον οποίο κάποιος αποκτά μουσική (εάν δηλαδή είναι νόμιμος ή παράνομος). Τα ποσοστά εκπλήσσουν: το 95% των αρχείων μουσικής που υπάρχει στο internet είναι παράνομο.
Εξαιτίας του δωρεάν «κατεβάσματος» μουσικής οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό πωλήσεων, σύμφωνα με του ειδήμονες του χώρου. Το 2008 ο συγκεκριμένος τρόπος απόκτησης μουσικής αυξήθηκε κατά 25% και αντιπροσωπεύει το 1/5 των συνολικών πωλήσεων.
Η IFPI, η οποία αντιπροσωπεύει 1.400 εταιρίες σε 72 χώρες, υποστηρίζει πως την περασμένη χρόνια οι πωλήσεις των CDs έπεσαν κατά 7% και πως τα δωρεάν διαμοιραζόμενα αρχεία (sharing files) έφτασαν τον αριθμό των 40 δισεκατομμυρίων. Αντίθετα μόνο 1,4 δισεκατομμύρια μουσικά αρχεία «κατέβηκαν» νόμιμα με πρώτο στις επιλογές το τραγούδι Lollipop του Lil Wayne με 9,1 εκατομμύρια αντίτυπα.
Παρά το γεγονός πως οι υπεύθυνοι των δισκογραφικών εταιριών έχουν ανοίξει ιστοσελίδες όπου το κοινό μπορεί με χαμηλό κόστος να αποκτήσει το CD που θέλει, οι περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν διάφορα προγράμματα που επιτρέπουν τη δωρεάν διαμοίραση αρχείων. Μάλιστα τα τελευταία έξι χρόνια αυξάνονται σταθερά οι χρήστες που επιλέγουν τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Οι λάτρεις της μουσικής από το Ηνωμένο Βασίλειο «κατέβασαν» το 2008 110 εκατομμύρια τραγούδια ενώ αγόρασαν 10,3 εκατομμύρια CD.
Ο πρόεδρος της IFPI, John Kennedy, τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα λέγοντας πως : «οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως το να μην κάνουν τίποτα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα εάν θέλουν να υπάρξει μέλλον στην εμπορικότητα του ψηφιακού περιεχομένου».
LINK: http://www.cosmo.gr/Music/227410.html
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
το οτι κατεβαζουμε 1000 κομματια δεν σημαινει οτι θα τα αγοραζαμε κιολας αν ημασταν νομιμοι. Και στο κατω κατω ας προσεχαν οι εταιρειες με τις σαβουρες τους.
padre
Δημοσίευση σχολίου