Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ-ΔΑΛΟΥΚΑΣ(ΟΣΦΠ) 1-2

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ !
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ... ΔΑΛΟΥΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ !
ΔΕ ΛΕΩ ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΡΩΗΝ-ΑΕΚΤΖΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΗ AΓΚΩΝΙΑ-ΚΑΡΑΤΙΑ ΤΟΝ JUANFRAN ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΦΑΟΥΛ!!!
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΛΠ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΑΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ aek365.gr :
" Same shit, different day
Άντε μετά να μιλήσεις για μπάλα. Άντε μετά να πεις για την τραγική παρουσία του Μάκου, για την έλλειψη καλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, για τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει «δέσει» η ομάδα. Άντε μετά να γράψεις για τις χαμένες ευκαιρίες, για τα όποια λάθη του Μπάγεβιτς, για την απουσία του Κυργιάκου. Άντε μετά να μιλήσεις για όλα αυτά τα απολύτως ποδοσφαιρικά, με τα οποία ασχολούμασταν μέχρι χθες και δικαίως προβλημάτιζαν.
Απλά δεν γίνεται. Διότι η όποια κριτική στο χθεσινό ντέρμπι ΑΕΚ και Ολυμπιακού αρχίζει και τελειώνει στο πέναλτι του Μέλμπεργκ. Που δεν είναι το μοναδικό «έγκλημα» του Δαλούκα (που τώρα κατάλαβα γιατί κάποιοι τον θεωρούν μαζί με τον Κάκο… διάδοχο του Βασσάρα), αφού υπάρχουν πολλές άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις που αποτύπωσαν ξεκάθαρα την πρόθεσή του να ευνοήσει τους «ερυθρόλευκους». Από το… αυθόρμητο, όπως είπε ο Τεβεκέλης, γύρισμα του Σουηδού στον Νικοπολίδη, που είναι ξεκάθαρη περίπτωση έμμεσου, μέχρι την αγκωνιά- καραμπινάτη κόκκινη στο 13’ του Τοροσίδη στον Χουανφράν και την κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε στο 41’ στον Ζεβλάκοφ για το μαρκάρισμα στον Σκόκο. Για την τελευταία φάση, μάλιστα, να σημειώσουμε, ότι ο Ζεβλάκοφ αντίκρισε τελικά κάρτα στο 89’, που αν είχε δοθεί και η πρώτη, θα ήταν η δεύτερή του. Ή στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί σε κάποια φάση να συνέβαινε ό,τι και με τον Μάκο, που λόγω της κίτρινης που είχε, δεν έκανε τάκλιν στον Τοροσίδη, βλέποντας ότι δεν τον προλάβαινε στη φάση του δεύτερου γκολ.
Ειδικά, όμως, το πέναλτι που δεν έδωσε στον Μέλμπεργκ είναι αυτό που καθορίζει τη μορφή του αγώνα. Αλλοιώνει αποτέλεσμα. Στο 39΄ αυτή η παράβαση, που αν καταλογιζόταν, πιθανότατα θα έβαζε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, στο 43΄, δηλαδή τέσσερα λεπτά αργότερα, το γκολ του Ολυμπιακού. Και από 1-0, το ματς γίνεται 0-1. Επαναλαμβάνω, μέσα σε τέσσερα λεπτά. Με συνοπτικές διαδικασίες.
Από εκεί και πέρα, τι να σχολιάσεις σε αγωνιστικό επίπεδο; Να πεις τι; Ότι η ΑΕΚ δεν έδειξε χαρακτήρα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ψυχή και μέταλλο… πρωταθλητή, όπως παρουσιάζουν σήμερα πολλές αθλητικές εφημερίδες; «Same shit, different day», που λένε και οι Αμερικανοί. Όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε διαιτητική εύνοια του Ολυμπιακού επιστρατεύονται διάφορα ευφυολογήματα. Πότε η ψυχή του πρωταθλητή, πότε «ο πύρινος σου κόσμος που δεν λυγά ποτέ», πότε η… αποστομωτική απάντηση «Ε, φτιάξτε ομάδα και μη διαμαρτύρεστε». Ας έδινε ο Δαλούκας το πέναλτι, να βλέπαμε την ψυχή του πρωταθλητή. Για την ώρα, μόνο το φάντασμα του Δημητρόπουλου βλέπουμε να πλανιέται.
Ένα θέμα προς συζήτηση, επίσης, είναι ότι η χθεσινή διαιτησία επηρεάζει άμεσα την ΑΕΚ και σε γενικότερο επίπεδο. Γιατί με άλλο αγωνιστικό σχέδιο θα πήγαινε να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή, αν είχε νικήσει τον Ολυμπιακό, με άλλο πιθανότατα θα πάει τώρα. Για την ψυχολογία ούτε λόγος να γίνεται. Στέκομαι στο αγωνιστικό σχέδιο, γιατί ενδεχόμενη νίκη χθες, θα επέβαλε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι της «Ένωσης» την προσεχή Κυριακή και γενικότερα μία τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά του προπονητή και των παικτών. Τώρα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν κανένα περιθώριο για γκέλα και δεν αποκλείω, αυτό να τους επηρεάσει. Δεν είναι, δηλαδή, ότι ο Δαλούκας σου στερεί τρεις βαθμούς και τους δίνει στον ανταγωνιστή του. Είναι, επίσης, και το ότι σε στέλνει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον άλλο διεκδικητή του τίτλου. Κι αν μιλούσαμε για μια ομάδα «δεμένη», να πούμε «πάει στο καλό». Ας είναι. Εδώ μιλάμε για παίκτες που τώρα προσπαθούν να γίνουν ομάδα.
Τέλος πάντων. Δεν θα ευχηθώ η χθεσινή τραγική διαιτησία να είναι η τελευταία. Γιατί δεν θα είναι. Όποιος έχει αυτή την αίσθηση, μάλλον σε άλλη χώρα ζει. Και για να αστειευτούμε και λίγο, μην είμαστε και αχάριστοι. Τουλάχιστον… εμπλουτίζουμε και το ποδοσφαιρικό λεξιλόγιό μας. Κάποτε ήταν η παράγκα, μετά ήρθαν οι καλικάντζαροι και τώρα οι… παπαγάλοι, που όπως έχει πει και ο παμμέγιστος, Δήμος Βερύκιος, είναι… αποδημητικά! Αυτό που φοβάμαι είναι τι θα γίνει όταν αποφασίσουν να φύγουν; Τι άλλο να περιμένει άραγε τη μίζερη ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα… "
LINK: http://www.aek365.gr/columnist.php?id=28

ΤΑ ΓΚΟΛ ΟΙ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (43',55') ΚΑΙ NEMETH (65').
ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Καφές (82’ Παυλής), Μάκος (62’ Μαντούκα), Σκόκο, Γκερέιρο, Νέμεθ (79’ Λεονάρντο), Μπλάνκο.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Ζαϊρί (69’ Στολτίδης), Λεονάρντο, Λεντέσμα, Τοροσίδης (81’ Γκαλίτσιος), Ντιόγκο (89’ Μήτρογλου),Δαλούκας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ! ΖΩΑ, Ε ΖΩΑ !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ?(ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ - ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ;)ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ http://www.gavros.gr/Default.aspx?id=37575&nt=108&lang=1

GarageFuzz21 είπε...

Συγνώμη φίλε Ολυμπιακέ,
αλλά νομίζεις ότι οι δύο φάσεις
είναι ίδιες ???
Για πρόσεξέ τες πάλι καλά.
Επίσης σχολίασέ μου σε παρακαλώ αν θέλεις, έπρεπε ή όχι να έχει αποβληθεί στην φάση με τον Juanfran ο Τοροσίδης ? (κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ήταν καν στο παιχνίδι για να βάλει τα γκολ.