Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η LIVERPOOL !!!Η 15η Οκτωβρίου θα καταγραφεί ως μία από τις πιο ιστορικές ημερομηνίες στο ημερολόγιο της Λίβερπουλ. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από τα οικονομικά προβλήματα και τη διοικητική ανεπάρκεια των Χικς και Τζίλετ πέρασε οριστικά στα χέρια της NESV και του επικεφαλής της, Τζόν Χένρι.
"Είμαι πολύ περήφανος. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά που νοιώθω" τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά από αυτή την εξέλιξη ο νέος ισχυρός άνδρας των "κόκκινων".
Η συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών της Λίβερπουλ πέρασε από χίλια κύματα (οι πρώην, πλέον, ιδιοκτήτες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αγορά από την ΝESV αξιώνοντας μεγαλύτερο ποσό), ωστόσο την Παρασκευή το "νερό μπήκε οριστικά στο αυλάκι" και η 5 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης άλλαξε οριστικά σελίδα.
Η New England Sports Ventures ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση της Λίβερπουλ έναντι 260 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, ο αμερικανικός κολοσσός αναλαμβάνει και το χρέος που είχε διογκωθεί από το καθεστώς των Χικς και Τζίλετ αλλά και την αποπληρωμή δανείου που ετησίως θα κυμαίνεται από 1,5 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η συγκεκριμένη απόφαση της Παρασκευής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στις τάξεις των... ταλαιπωρημένων φιλάθλων της Λίβερπουλ.
Tο χρονικό της αλλαγής σελίδας
16 Απριλίου: εκδήλωση πρόθεσης από Χικς και Τζίλετ να πουλήσουν τις μετοχές τους.
4 Οκτωβρίου: Κατάθεση δύο προσφορών. Η μία ήταν από τη NESV και η άλλη είχε προέλευση την Ασία.
6 Οκτωβρίου: Συμφωνία διοικητικού συμβουλίου Λίβερπουλ για πώληση στη NESV έναντι 260 εκατομμυρίων ευρώ.
8 Οκτωβρίου: Η Πρέμιερ Λιγκ δίνει την έγκριση για να προχωρήσει η NESV τις διαδικασίες αγοράς.
12 Οκτωβρίου: Οι Χικς και Τζίλετ προσπαθούν να προσβάλλουν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
13 Οκτωβρίου: Το δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση των Χικς- Τζίλετ.
14 Οκτωβρίου: Σε δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινά νέα ακρόαση της υπόθεσης.
15 Οκτωβρίου: Ολοκληρώνεται η αγορά της Λίβερπουλ από τη NESV έναντι 260 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: