Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ BILBAO !!!

Διαφήμιση μετά από 110 χρόνια στη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο
Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και όταν η πραγματικότητα το απαιτεί, ακόμα και η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν μπορεί να αντισταθεί.
Ο ιστορικός βασκικός σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1898 και μέχρι φέτος δεν έχει... σπιλώσει τη φανέλα της με διαφήμιση κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας, ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης "Marca", οι Βάσκοι υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την βασική πετρελαϊκή εταιρία "Petronor", ώστε να τη διαφημίζουν στη φανέλα τους. Η συμφωνία προβλέπει ετησίως δύο εκατομμύρια ευρώ και θα ανακοινωθεί την προσεχή Τρίτη (29/7), όταν και θα παρουσιαστεί η νέα φανέλα της ομάδας.
Η ομάδα του Μπιλμπάο μέχρι στιγμής παραδοσιακά δεν επέτρεπε τη διαφήμιση στη φανέλα της (πλην ενός μικρού... παραστρατήματος για λογαριασμό της κυβέρνησης της Χώρας των Βάσκων), ενώ δεν έχει φορέσει τη φανέλα της παίκτης μη Βάσκος. Ανήκει στις τρεις ομάδες της Ισπανίας (μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Primera Division, ωστόσο με τον ανταγωνισμό ολοένα να μεγαλώνει, κάθε χρόνο είναι αναγκασμένη να δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία.
Ο νέος πρόεδρος των οκτώ φορές πρωταθλητών και 23 φορές κυπελλούχων Ισπανίας Φερνάντο Γκαρθία Μακούα προχωρά σε αυτήν την κίνηση για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, μιας και μέχρι φέτος για να γεμίσουν τα ταμεία η ομάδα πουλούσε τους καλύτερους παίκτες της, δίχως φυσικά να τους αντικαθιστά λόγω του γνωστού περιορισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Μπαρτσελόνα ακολουθούσε τα χνάρια της Αθλέτικ, ωστόσο από το 2006 αποφάσισε να βάλει ένα είδος διαφήμισης στη φανέλα της, προωθώντας την προσπάθεια της Unicef, καταβάλλοντας, μάλιστα, κάθε χρόνο και περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στον κοινωφελή οργανισμό.
LINK: http://www.contra.gr/Soccer/Spain/Primera/AthleticBilbao/206662.html

(Ευχαριστώ τον DownUnder από το AEK IFC για το topic)

1 σχόλιο:

BROUNO είπε...

EPESE KAI TO TELFTAIO KASTRO

KRIMA