Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA


Νέο προφίλ αναμένεται να έχει το κύπελλο UEFA από τη σεζόν 2009-10. Η διεθνής ομοσπονδία σε συνεργασία με την ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων αποφάσισε να αλλάξει το όνομα και το προφίλ της εν λόγω διοργάνωσης καθώς θέλει να βγάλει από πάνω της τη στάμπα της "δευτεροκλασάτης".
Το κύπελλο UEFA είναι σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας από το Champions League, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι του επιπέδου που πιστεύουν οι περισσότεροι για αυτό.
Τα ποσοστά τηλεθέασης της διοργάνωσης έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει προβληματίσει την διεθνή ομοσπονδία, η οποία είναι αποφασισμένη να δώσει "νέο χρώμα" και ενδιαφέρον κάθε Πέμπτη που θα διεξάγονται αγώνες.
Η UEFA θέλει με τις αλλαγές που έχει σε επεξεργασία να αλλάξει το προφίλ και να υπενθυμίσει πως μόνο "δευτεροκλασάτη" διοργάνωση δεν είναι. Το όνομα αναμένεται να μετατραπεί σε Uefa Europa League από Uefa Cup και ήταν ιδέα του Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε, προέδρου της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συλλόγων.
"Η αλλαγή του ονόματος και του σήματος της διοργάνωσης γίνεται με την ελπίδα καλύτερων παιχνιδιών και αποτελεσμάτων, τα οποία βλέπαμε μόνο στο παρελθόν", δήλωσε ο Ρουμενίγκε για να συνεχίσει: "Υπάρχει μια γενική άποψη πως αυτή η διοργάνωση είναι δεύτερης κλάσης. Αυτή η εντύπωση είναι λάθος και θέλουμε να ξανακάνουμε το UEFA όπως ήταν πριν από 15 χρόνια".
Το όνομα και οι υπόλοιπες αλλαγές θα ψηφιστούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στο συνέδριο της ομοσπονδίας στο Μπορντό της Γαλλίας. Η ψήφος αναμένεται να είναι θετική και το νέο προφίλ της διοργάνωσης θα πάρει σάρκα και οστά από την αγωνιστική περίοδο 2009-10.
Παράλληλα, η UEFA προανήγγειλε αλλαγές στη φάση των ομίλων. Συγκεκριμένα το μη-δημοφιλές σύστημα των 5 ομάδων σε έναν όμιλο όπου κάθε ομάδα αντιμετωπίζει μία φορά τους αντιπάλους εντός ή εκτός έδρας ανάλογα με την κλήρωση, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Τη θέση της είναι πιθανό να πάρει ένα σύστημα ομίλων που θα είναι πιο κοντά σε αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερα τον Σεπτέμβριο…
(Από το contra.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: