Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ DANIEL MAJSTOROVIC ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ


Εκτόξευσε τις μετοχές του
Στο προηγούμενο παιχνίδι με τα χρώματα της εθνικής Σουηδίας ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς χρίστηκε αρχηγός από τον Λαρς Λάγκερμπακ, αλλά το βράδυ του Σαββάτου δεν χρειάστηκε να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού για να χριστεί από το σύνολο του σουηδικού -κι όχι μόνο- Τύπου ως ο ηγέτης της λευκής ισοπαλίας που απέσπασαν οι Σκανδιναβοί από τους Πορτογάλους.
«Ο Μαϊστόροβιτς γονάτισε τον Ρονάλντο και την παρέα του» ανέφερε το πρωτοσέλιδο του αθλητικού ένθετου της «Expressen», ενώ η «Afton Bladet» έβαλε στον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ 5, που είναι η ανώτατη βαθμολογία της εφημερίδας.
«Εκανε ένα παιχνίδι παγκόσμιας κλάσης» ήταν το εξίσου εγκωμιαστικό σχόλιο του συνεργάτη του Λάγκερμπακ, Αντερσεν.
«Από τα καλύτερα παιχνίδια μου»
Με τη μετοχή του να χτυπάει «κόκκινο» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και με αρκετές ομάδες να παρακολουθούν τον Μαϊστόροβιτς (η Τβέντε όπως έχει αποκαλύψει το «Goal» αναμένεται να εξετάσει εκ νέου την περίπτωσή του το καλοκαίρι) κι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήταν ένα βήμα προόδου. «Ηταν μια πρώτης τάξης ευκαιρίας απέναντι σε τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές να αποδείξω την αξία μου. Νιώθω πολύ καλά, νιώθω δυνατός τόσο παίζοντας με την εθνική όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ηταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου, με βοηθάει να κάνω ένα βήμα εμπρός και με γεμίζει αυτοπεποίθηση».
Στην καλύτερη ενδεκάδα
Ενδεικτικό της απόδοσης του Σουηδού στόπερ δεν είναι μόνο τα εγκώμια των συμπατριωτών του. Ο τρόπος που κινήθηκε και η γενικότερη εικόνα που παρουσίασε του έδωσαν και μια θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της ιστοσελίδας goal.com. «Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ ήταν επιβλητικός στον αέρα και ουσιαστικά κράτησε μόνος του μακριά τους Πορτογάλους» ήταν το σχετικό σχόλιο για τον Μαϊστόροβιτς που στο ιδιότυπο 3-2-4-1 που επιλέχθηκε ως σύστημα ήταν ο κεντρικός στην τριάδα της άμυνας έχοντας δεξιά τον Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης και δεξιά τον Σλοβένο Αντρέι Κόματς, ενώ στη θέση του τερματοφύλακα ήταν ο Λιθουανός Ζιρντούνας Καρτσεμάρσκας. Στα δύο αμυντικά χαφ βρίσκονταν ο Αντρέα Πίρλο με τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς και στην τετράδα πίσω από τον επιθετικό (όπου επιλέχτηκε ο Ρομάν Παβλιουτσένκο) ήταν οι Αριέν Ρομπέν, Στίλιαν Πετρόφ, Μίκαελ Μπάλακ και Ζβέντζα Μισίμοβιτς.

2 σχόλια:

BROUNO είπε...

mallon aftos tha poulithei prin ton blanco kai tha einai terastia apwleia
kai to lew egw pou tis prwtes agwnistikes tou eixa rixei toses moutzes oses den exei faei h tzole

Ανώνυμος είπε...

Polu kalos o Souhdos.
Tha einai lathos na fugei.
Gia ton Zoro den to suzhtame
den prepei na fugei me tipota.

Chris 21