Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ISMAEL "ZORRO" BLANCO INTERVIEW

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ισμαέλ Μπλάνκο σε συνέντευξη που παραχώρησε. Η φετινή πορεία της ΑΕΚ και ο στόχος της δεύτερης θέσης, ο Γιώργος Δώνης, ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και η Εθνική Αργεντινής είναι κάποια από τα θέματα που σχολιάστηκαν, στη εφημερίδα «Εξέδρα».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισμαέλ Μπλάνκο:
Για τη φετινή χρονιά και την πορεία της ΑΕΚ:
«Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά έχουμε ανεβάσει το επίπεδο μας λόγω των επιτυχιών μας το τελευταίο διάστημα. Τώρα κυνηγάμε μόνο το Kύπελλο, αλλά είναι ένας τίτλος σημαντικός και είμαστε κοντά στον τελικό. Δεν ξέρω αν θα σώσουμε τη χρονιά αλλά είναι πολύ σημαντικό για μας και τους στόχους που είχαμε και δεν μπορούσαμε να πετύχουμε. Όλοι θέλαμε το πρωτάθλημα, παίκτες και οπαδοί. Τώρα θα τα δώσουμε όλα για το κύπελλο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη κατάκτηση του τροπαίου».
Για τον στόχο της δεύτερης θέσης:
«Ναι είμαστε μέσα στη μάχη και θα είναι πολύ σημαντικό να τερματίσουμε στη πρώτη θέση των πλέι οφ. Προτεραιότητα όμως έχει το κύπελλο και για αυτό παλεύουμε».
Για τα αίτια του μέτριου ξεκινήματος της σεζόν:
«Δεν ξέρω. Ίσως ότι είμαστε καινούργια ομάδα. Πολλοί νέοι παίκτες ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι και ίσως να υπήρχαν ορισμένες δυσκολίες στην αρχή να προσαρμοστούν σε αυτό που είναι η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία αλλά μέσα στο γήπεδο δεν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο».
Για το μερίδιο ευθύνης του Γιώργου Δώνη:
«Εγώ πάντα λέω ότι οι παίκτες είναι αυτοί που μπαίνουν στο γήπεδο. Ο προπονητής χρησιμοποιεί ένα σύστημα, δουλεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά μέσα στο γήπεδο εμείς είμαστε αυτοί που νικάμε και εμείς είμαστε εκείνοι που χάνουμε. Θεωρώ ότι απλά δεν κατανοήσαμε τι ακριβώς μας ζητούσε ο προπονητής. Είναι δικό μας λάθος που δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό που ήθελε ο προπονητής. Αν υπάρχει κάποιος ένοχος είναι πάντα οι παίκτες. Στο ποδόσφαιρο πάντα αποδίδονται ευθύνες στον προπονητή αλλά μέσα στο γήπεδο αυτοί που παίζουν είναι οι ποδοσφαιριστές».
Για την αποχώρηση Νικολαϊδη:
«Εγώ προσωπικά δεν είχα μεγάλη επαφή με το θέμα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί έφυγε. Ήταν ο πρόεδρος όταν εγώ ήρθα. Εμένα μου φέρθηκε πολύ καλά σε ότι χρειαζόμουν και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Δεν ξέρω ποια ήταν τα προβλήματα που τον ανάγκασαν να φύγει».
Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:
«Μας μιλάει πολύ ο κ. Μπάγεβιτς, μας δίνει συμβουλές. Δεν ξέρω τι ευθύνεται για την αλλαγή που είχε η ομάδα. Ήρθε ο προπονητής και μαζί τα αποτελέσματα. Ποιος ξέρει; Ίσως είναι η δουλειά που κάνουμε, ίσως ο τρόπος που μας κάνει και παίζουμε. Ειλικρινά δεν ξέρω. Εμείς κάνουμε ότι κάναμε και με τον προηγούμενο προπονητή».
Για το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένες ομάδες για την απόκτηση του:
«Αυτό που θέλω είναι να κλείσω τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Για το μέλλον έχω μιλήσει με τον μάνατζερ μου, έχω ακούσει διάφορες φήμες αλλά δεν τους δίνω σημασία. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 20111 και θα ήταν έλλειψη σεβασμού να μιλάω με άλλες ομάδες. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κλείσω καλά τη σεζόν και στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου να παρουσιαστώ εδώ, αφού έχω συμβόλαιο μέχρι το 2011. Αν προκύψει κάτι θα συζητηθεί, θα το δουν η ΑΕΚ και ο μάνατζερ μου, αλλά εγώ προς το παρόν σκέφτομαι μόνο την ΑΕΚ. Η μοναδική σκέψη που έχω στο μυαλό μου είναι πως θα βοηθήσω την ομάδα μου και τίποτα άλλο. Για εμένα μόνο η ΑΕΚ έχει σημασία».
Για το ενδεχόμενο να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής:
«Ξέρω ότι υπάρχουν καταπληκτικοί παίκτες που παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα και τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου αλλά πάντα πιστεύω στον εαυτό μου. Αν συνεχίσω να σκοράρω και να αποδίδω καλά θα περιμένω απλά το τηλεφώνημα. Πιστεύω ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής κοιτάει όλους τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, και ποτέ δεν θα χάσω την πίστη ότι θα φορέσω κάποτε αυτή τη φανέλα»
LINK: http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8189&subid=2&tag=6174&pubid=1841533

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ela re paixtara Zoro

Chris 21