Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

600άρης Ο PAUL SCHOLES




Η αποψινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Πόρτσμουθ στο "Ολντ Τράφορντ" είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Πολ Σκόουλς καθώς θα συμπληρώσει (σε περίπτωση που αγωνιστεί) 600 εμφανίσεις με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων" , με τους Μπόμπι Τσάρλτον και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κάνουν με δηλώσεις τους ιδιαίτερη αναφορά στον Άγγλο μέσο.
"Πολλοί σπουδαίοι παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παίκτες που λάτρεψα σαν Θεούς και τους οποίους έχασα στο αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου στην εφηβική μου ηλικία.
Παίκτες όπως οι Ντένις Λόου και Τζορτζ Μπεστ τους οποίους απόλαυσα τόσο πολύ ως συμπαίκτες και τώρα παίκτες που έχω παρακολουθήσει στενά στην εποχή του Φέργκιουσον.
Και για πολλούς λόγους ο Σκόουλς είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Μου αρέσει η αυτοπεποίθησή του ότι θα βρει πάντα έναν τρόπο για να νικήσει, να κάνει την φονική πάσα ή να κάνει το καθοριστικό σουτ. Όταν ένα παιχνίδι πλησιάζει προς το τέλος του, αυτές οι αρετές φαίνεται πως βγαίνουν από μέσα του. Είναι πάντα στη μπάλα. Ψάχνει πάντα να φέρει τους άλλους σε θέση βολής και αν χάσει την κατοχή της μπάλας, νομίζεις ότι τρελαίνεται", τόνισε χαρακτηριστικά ο θρυλικός Μπόμπι Τσάρλτον,
ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας, Άλεξ Φέργκιουσον, δήλωσε: "Η προσφορά του, η ποιότητά του και μερικά από τα φανταστικά του γκολ, είναι σπουδαία χαρακτηριστικά του. Ακόμα και την Κυριακή στο Κύπελλο Αγγλίας όταν μπήκε μέσα, η πρώτη του επαφή με τη μπάλα ήταν καλύτερη από αυτές όσων είχαν αγωνιστεί την προηγούμενη ώρα. Έχει αυτή την υπέροχη επαφή με τη μπάλα.
Το να φτάνει τα 600 παιχνίδια είναι κάτι το φανταστικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε τρεις ή τέσσερις μεγάλους τραυματισμούς στην καριέρα του. Έχει κάνει δύο εγχειρίσεις στο γόνατο ενώ είχε πρόβλημα και με το μάτι του μερικά χρόνια πριν. Έχει χάσει πιθανότατα έναν χρόνο ποδοσφαίρου, οπότε θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τις 700 συμμετοχές τώρα".
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολ Σκόουλς είναι ο τέταρτος στη λίστα με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πίσω από τον ρέκορντμαν Ράιαν Γκιγκς (798 συμμετοχές), Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (758) και Μπιλ Φουλκς (688).
RESPECT ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.

1 σχόλιο:

ΗΛΙΑΣ 21R είπε...

Τώρα που κλείνει την καριέρα του ,
κλωτσάει όποιον βρεί μπροστά του , ή είναι ιδέα μου ??...