Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ !!!


Μέρα ντροπής!
Εκτός Κυπέλλου Ελλάδος μένει η ΑΕΚ! Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν η πάλαι ποτέ «βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ κατρακυλά, μένοντας εκτός του θεσμού, λόγω χρεών!Η FIBA δεν επιτρέπει (οριστικά) στην Ενωση να χρησιμοποιήσει τους ξένους της στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (7/10, 19.00), λόγω των οικονομικών οφειλών της προς τους Πάβιτς και Δημητρόπουλο και η ΑΕΚ, που κατόπιν τούτου μένει με μόλις έξι παίκτες διαθέσιμους, αποφάσισε να μην «κατέβει» στο παιχνίδι. Ετσι, ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα, κερδίζοντας το παιχνίδι στα χαρτιά με 20-0.
Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει πολλάκις την ΚΑΕ, τελευταία φορά παραμονή του αγώνα με επιστολή από τον γενικό γραμματέα της Πάτρικ Μπάουερμαν, ο οποίος και της γνωστοποίησε πως ο αποκλεισμός μεταγραφής νέων παικτών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έρχονται από άλλες ακαδημίες (όπως το NCAA), εξακολουθεί να ισχύει κανονικά, εφόσον δεν έχουν διευθετηθεί τα χρέη. Η παγκόσμια ομοσπονδία έκανε πράξη την απειλή της, απαγορεύοντας στην ΑΕΚ να παρατάξει ξένους και οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να μην δώσουν το «παρών» στην αναμέτρηση. Κάτι που φυσικά σημαίνει ότι ο αγώνας θα κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος και θα προκριθεί αυτόματα στην επόμενη φάση. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης της ΚΑΕ, αλλά και της ΕΟΚ, η FIBA ήταν ανένδοτη, αρνούμενη να ικανοποιήσει και το αίτημα της ΑΕΚ για περίοδο χάριτος. Με επιστολή την Τρίτη από τον γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουερμαν η Ενωση ενημερώθηκε πως ο αποκλεισμός μεταγραφής νέων παικτών, Μάλιστα γνωστοποιήθηκε στους «κιτρινόμαυρους» ότι θα επιβληθούν περαιτέρω ποινές αν δεν διευθετήσουν τις οικονομικές οφειλές προς τους Πάβιτς και Δημητρόπουλο, μετά τις εις βάρος της ΑΕΚ αποφάσεις.Ετσι πλέον, η ΑΕΚ μπορεί να παραταχθεί μόνο με Έλληνες και εφήβους στο παιχνίδι, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Μακ, Μελς, Γκριν, Φράνσις, Στεφάνοφ και ΜακΓκραθ (σ.σ. δεν ήταν στην αποστολή).
Για την ΑΕΚ η 7η Οκτωβρίου καταγράφεται ως μια «μαύρη» μέρα ιστορικά, ως μέρα ντροπής, δίνοντας ένα ακόμη γερό «χαστούκι» στην πολύπαθη ΚΑΕ, που τα τελευταία χρόνια παραπαίει, κάνοντας τις μέρες δόξας να μοιάζουν μακρινές και άπιαστες...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μην στεναχωριέσαι καθόλου, τώρα που θα αναλάβει και την ΠΑΕ ο Ζατζηπαπάρας και οι κολλητοί του θα έρθουν οι τίτλοι για την ΑΕΚ όπως και στο μπάσκετ.
Νομίζω ότι είμαστε η ποιο άτυχη γενιά ΑΕΚτζήδων, αφού σε εμάς έλαχε τελικά να δούμε τον θάνατο αυτής της ομάδας.

sakis είπε...

Δε νομίζω αδερφέ πως θα αναλάβει ο χχ την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Δε το παίρνει και το ξέρει.
Οτιδήποτε άλλο αν γίνει θα είναι φιλοδοξία του