Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

Δεύτερη στο κόσμο η Εθνική Εφήβων
Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε με 88-80 από τις Η.Π.Α στο τελικό του Μουντομπάσκετ Εφήβων
Η εθνική πολέμησε,πάλεψε,αντέδρασε αλλά στο τέλος ηττήθηκε από την ανώτερη ομάδα ή έστω αυτή που βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά.
Ενώ το πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έδειχναν πως θα ακολουθούσε ένα ματς «θρίλερ» καθώς καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, στη δεύτερη περίοδο οι συσχετισμοί άλλαξαν. Οι Αμερικανοί με ένα καλό διάστημα ξέφυγαν με 15 πόντους (35-20) κι έκτοτε δεν απειλήθηκαν.
Από εκεί και πέρα ο υπόλοιπος αγώνας ήταν μία συνεχής προσπάθεια να μειώσουμε το σκορ αλλά οι Αμερικανοί πότε με αιφνιδιασμούς, πότε με τρίποντα άντεχαν.
Στο ζενίθ της αντεπίθεσης μας φτάσαμε στο -6 (62-56) αλλά ένα σερί 11-5 από τις Η.Π.Α. ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Τα τελευταία λεπτά ήταν απλώς διαδικαστικά και το μόνο που καταφέραμε ήταν να μειώσουμε την τελική διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (88-80).
Για μία ακόμη φορά Νίκος Παππάς και Λεωνίδας Κασελάκης ήταν συγκλονιστικοί ενώ για τους Αμερικανούς ο σούτινγκ γκαρντ Τάισον Τέιλορ ήταν πραγματικά ασταμάτητος.

Τα δεκάλεπτα:
19-19, 30-45, 51-60, 88-80

Ελλάδα: Παπαντωνίου 1, Αγγελόπουλος, Κατσίβελης 5, Μάντζαρης 3, Παπανικολάου 12, Γεωργάκης 1, Σλούκας 17, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασσελάκης 15, Σαρικόπουλος 2.
ΗΠΑ: Γκιμπς 13, Κάρι 9, Τέιλορ 18, Μακ 4, Τόμπσον 10, Ουάιτ 9, Χέιγουορντ, Σέρνα 1, Μίλλερ 10, Κάστο, Μούλτρι 8, Τόμπκινς 6.

Σαν επίλογο οφείλουμε να πούμε όσο κλισέ κι αν ακούγονται πως δεν χωράει στεναχώρια αλλά περηφάνια για αυτά τα παιδιά. Έφτασαν στο δεύτερο σκαλί του κόσμου και ηττήθηκαν από παίκτες που προέρχονται από μια χώρα με πολύ καλύτερες υποδομές και πολύ καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του ταλέντου τους. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι από τους παίκτες μας κανείς δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητών που ξενιτεύονται... για να παίξουν έστω και ελάχιστα (π.χ. Γιάνκοβιτς) τότε το «μπράβο» για τη σημερινή επιτυχία μπορεί να ακούγεται πολύ λίγο...
LINK: http://www.aek365.gr/article.php?id=4880

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: