Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΞΕΧΑΣΤΗ Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !!!


Μετά από 39 ολόκληρα χρόνια, ο παλαίμαχος άσος της Ίντερ Μάριο Γκιουμπερτόνι, εξιστόρησε στην Ιταλία τι πέρασε αυτός και οι συμπαίκτες του στο καμίνι της ΑΕΚ το 1971!
Όσα χρόνια κι αν περάσουν η ΑΕΚ του παρελθόντος δεν μπορεί να ξεχαστεί. Μα κυρίως αλησμόνητες μένουν η Νέα Φιλαδέλφεια και ο κόσμος της . Εκεί όπου έχουν υποκύψει μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ίντερ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1971-72. Ο τότε αμυντικός της Ίντερ Μάριο Γκιουμπερτόνι, σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Repubblica" εξιστόρησε την Ίντερ εκείνης της εποχής, που έφτασε μέχρι τα τελικά του θεσμού για να χάσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών από τον μεγάλο Άγιαξ της δεκαετίας του '70 με 2-0। Σε αυτό το ταξίδι των Νερατζούρι ο πρώτος σταθμός ήταν η ΑΕΚ. Ο Γκιουμπερτόνι θυμάται ότι στο πρώτο ματς του Σαν Σίρο η ομάδα του κέρδισε με 4-1. Ο επαναληπτικός όμως της Νέας Φιλαδέλφεια φαίνεται ότι 39 χρόνια μετά του έχει μείνει αξέχαστος. Η ΑΕΚ κέρδισε 3-2 σε αυτό το ματς (Ο Βεντούρης στο 32' και οι Παπαϊώαννου 44', Κώστας Νικολαϊδης 89' έδωσαν τη νίκη με 3-2 στην ΑΕΚ, ενώ η Ίντερ είχε προηγηθεί με τον Ματσόλα και είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπονινσένια στο 76' σε 2-2) και ο παλαίμαχος αμυντικός της Ίντερ έχει να θυμάται:
«Πώς να ξεχάσω τον επαναληπτικό της Αθήνας; Είχε ένα πολύ δυνατό κοινό, ο διαιτητής επηρεάστηκε από αυτό, το ίδιο και οι αντίπαλοί μας। Τους οδήγησε ο κόσμος τους। Τελικά χάσαμε 3-2. Περάσαμε, βέβαια, αλλά μόλις πήγα στα αποδυτήρια και είδα τα πρόσωπα των συμπαικτών μου κατάλαβα ότι είχαμε πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο». Αν αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν τιμή για την ΑΕΚ και τον κόσμο της 39χρόνια μετά, τότε τι μπορεί να είναι...;

Δεν υπάρχουν σχόλια: