Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΑΕΚ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΙΣ"


Το θέμα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας στοιχειώνει τα όνειρα των φίλων της ΑΕΚ. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανάπλασης, που δούλεψε για λογαριασμό της ΑΕΚ στο κομμάτι αυτό, Νίκος Στρατηγέας, μίλησε στον Arrena 89,2 για όσα έγιναν.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ: «Είναι πολλά πλέον τα χρόνια που έχουμε ασχοληθεί με το θέμα του γηπέδου. Έχει γίνει η μελέτη που μας έχει απασχολήσει αρκετά. Είναι κάποιες αντιστηρίξεις που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Καππαδοκίας και του πάρκου και του δρόμου. Αυτά τα έργα θα χρειαζόντουσαν να γίνουν, έτσι και αλλιώς. Τα έργα μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε βάθος, απλώς βρίσκεις αυτό με το οποίο το έργο γίνεται οικονομικότερο».
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ: «Η περιοχή έχει συντελεστή δόμησης 1.4, είναι μια κουβέντα όμως που είναι τεχνικά εφαρμόσιμη. Στα ειδικά κτήρια, όπως είναι ένα γήπεδο ή ένα στάδιο, εφαρμόζουμε άλλους τρόπους, άλλους συντελεστές. Κάνεις ένα σχέδιο, μια γενική διάταξη και πάνω σε αυτό προσαρμόζεσαι. Δεν πρέπει να απέχει πολύ από τα δεδομένα της περιοχής, γιατί κάνεις παράλληλα και περιβαλλοντολογική μελέτη. Αυτό, λοιπόν, που φροντίσαμε να κάνουμε είναι η υπέργεια δόμηση, να μην ξεπερνάει το 1.4 που είναι η δόμηση της περιοχής».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: «Υπήρχε μελέτη που έκανε διακεκριμένος δασολόγος, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα δέντρα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, έχουν μια νόσο σαν καρκίνο. Υπάρχει και από την ΑΕΚ σχέδιο για την αναδάσωση».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ: «Υπάρχει μια διάταξη εν ισχύ του νόμου του 2003, όπου υπάρχουν καινούργιοι όροι, δεν έχουν προσβληθεί, υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη του έργου που δεν έχει προβληθεί. Ακόμα, υπάρχει και η έγκριση των σχεδίων με την οποία μπορεί να κατασκευαστεί το έργο.Πρόκειται για τη λεγόμενη άδεια. Αυτό που απαιτείται, είναι να υπάρξει ομοφωνία, μεταξύ των εμπλεκόμενων χρηστών, της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του ερασιτέχνη. Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε το έργο, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η έλλειψη ομοφωνίας.Το βασικότερο είναι να συνεννοηθούν οι εμπλεκόμενοι χρήστες -ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνική. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει ιδιόκτητο χώρο για γήπεδο».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ: «Υπήρχε παραχωρητήριο για 27 στρέμματα, στην ουσία όμως η ΑΕΚ εκμεταλλευόταν περίπου 35 στρέμματα. Για όλα αυτά είχαν βγει νόμιμες άδειες. Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη μελέτη, χρησιμοποιήσαμε το χώρο που φαινόταν στα χαρτιά. Υπάρχουν σχέδια εγκεκριμένα από Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Γ.Γ.Α. που μας επιτρέπουν να φτιάξουμε τους χώρους που θέλουμε».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: «Ο εξαερισμός των υπόγειων χώρων υπάρχει, όπως επίσης και οι κανόνες ασφαλείας για μπάσκετ και βόλεϊ. Το μεγάλο πλεονέκτημα, είναι ότι η κίνηση της εξόδου, που είναι προς τα πάνω. Από πλευράς πυρασφαλείας και ασφαλείας είμαστε πολύ καλά. Αυτό που θέλει ο κόσμος να ακούσει είναι οι τρεις χρήστες του γηπέδου να πηγαίνουν μαζί και να συζητάνε για το γήπεδο. Να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για γήπεδο που πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 32.000 θέσεων, με πλήρη θέαση. Το αντίστοιχο του μπάσκετ, 7.000 θέσεων, ενώ θα κατασκευαστεί, ακόμη, κολυμβητήριο κι ένα γήπεδο για τις ανάγκες του βόλεϊ και του χάντμπολ. Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους χώρους που προβλέπονται για αθλητικοί και ορισμένους για εμπορική χρήση, τουλάχιστον μέχρι την αποπληρωμή του δανείου».
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ: «Είχαμε φτάσει σε καλό σημείο, αλλά δεν είχε δεχθεί η ΠΑΕ. Η κατασκευαστική εταιρεία είχε ζητήσει κάποιες εγγυήσεις από την ΚΑΕ, ότι θα κόβει ένας αριθμό εισιτηρίων όλο το χρόνο. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ αρνήθηκε να δώσει εγγυήσεις. Η ΠΑΕ, ζήτησε τότε να προεισπράξει, επικαλούμενη άμεσες ανάγκες. Και κάπως έτσι δεν προχώρησε ποτέ το έργο».
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: «Θα κατασκευαστεί υπόγειο όπου θα καλύπτει ανάγκες 1.800 θέσεων. Σχετικά με το συγκοινωνιακό, υπήρχε κυκλοφορική μελέτη και μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, που δείχνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα».
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ante re paidia teleionete epitelous me to gipedo.
Theloume edra TORAAAA.

Chris

Ανώνυμος είπε...

τα ιδια και τα ιδια..
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!

kabamaru AIFC

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!! (για πολλούς λόγους)
Εgli 21

Ανώνυμος είπε...

Και τον βαρκάρη ποιος τον πληρώνει? Αυτά δεν μας λένε και χαιρόμαστε άδικα!