Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 21% ΤΗΣ ΑΕΚ !!!

Τελικά, ο Νίκος Θανόπουλος δεν έκανε όσες αποκαλύψεις θα ήθελε να ακούσει ο κόσμος. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, τόνισε πως πρόκειται για έναν όμιλο επιχειρηματιών και όχι για έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία, που σκέφτεται να μετάσχει στα διοικητικά της Ενωσης, με ποσοστό κοντά στο 21%. Τέλος, έκανε λόγο και για δύο μεταγραφές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, ενός δεξιού μπακ και ενός μεσοεπιθετικού.
«Πρόκειται για κάτι μεγάλο»
«Οπως είναι γνωστό κλείσαμε την χρονιά με άνοιγμα 14 εκ ευρώ και είπαμε σιγά σιγά να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε απευθείας να πάμε στο μηδέν από άποψη χρεών και ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι και η εφετινή χρονιά θα είναι μια ελλειμματική για την ΠΑΕ. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλαμε κάποιον συμμέτοχο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε».
«Υπήρξαν πολλοί που μας χτύπησαν την πόρτα το τελευταίο εξάμηνο ωστόσο οι περισσότερες δεν ήταν σοβαρές προτάσεις. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών που μας χτύπησε την πόρτα, μας προσέγγισε εδώ και καιρό με σκοπό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ρώτησε για τους όρους συμμετοχής σε αυτήν και έκανε τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσει ποιά είναι η κατάσταση. Αν θέλαμε να πούμε κάτι περισσότερο θα το είχαμε πει εδώ και καιρό».
«Δεν θέλαμε να διαρρεύσει το θέμα, δεν είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό και να προκαλέσουμε αναστάτωση στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η επιθυμία των επιχειρηματιών με τους οποίους μιλάμε. Δηλαδή, η ταυτότητα των ανθρώπων αυτών θα παραμείνει κρυφή. Δυστυχώς όταν το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα, ξεκίνησε η ακατάσχετη ονοματαλογία. Κάτι που κανείς μας δεν ήθελε».
«Είναι κάτι μεγάλο αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά δεν θέλω να πω ότι έγινε γιατί σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά τις επόμενες μέρες θα απογοητευτεί ο κόσμος» είπε για το επίμαχο θέμα ο πρόεδρος της ΑΕΚ.Και συνέχισε: «Είναι αλήθεια. Επιβεβαιώνουμε τις συζητήσεις! Πρόκειται για μια ομάδα ιδιαίτερα σοβαρών ανθρώπων, αλλά τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και τίποτα ανακοινώσιμο».
«Υπάρχει όντως ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο συζητείται μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά τίποτα δεν έχει υπογραφεί ούτε έχουν μπει λεφτά στην ΠΑΕ. Ολα τα άλλα που έχουν γραφτεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γι' αυτό λοιπόν είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν θέλω ξαφνικά, ούτε μου αρέσει κάποιοι ξαφνικά να γράφουν για ΄κροίσους΄ και άλλα τέτοια πράγματα. Στην παρούσα φάση και μέχρι να υπάρξει κάτι το οποίο είναι ανακοινώσιμο, όλα είναι θεωρίες».
«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι αυτός που παραμένει μπροστάρης στην προσπάθεια μας, έχουμε ήδη πουλήσει 14.000 διαρκείας και δεν υπολογίζουμε ακόμα σε αυτά τις κάρτες διαρκείας που θα πάρουν οι σύνδεσμοι».
«Οπως θα έχετε διαπιστώσει μια μέρα που είμαι εδώ, μιλάω διαρκώς στο τηλέφωνο και δεν σας κρύβω πως μιλάω γι αυτό το θέμα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι από την συγκεκριμένη ομάδα που πρέπει να έρχομαι καθημερινά σε επαφή και προσπαθούμε να φτάσουμε σ' ένα τελικό πλάνο». «Πρόκειται για μια ομάδα επιχειρηματιών πολύ σοβαρή, δεν υπάρχει όμως κάποιος μέσα στην ομάδα που να κυριαρχεί. Πρόκειται για μια οντότητα όχι για ένα άτομο. Σε πρώτη φάση μιλάμε για 8,5 με 9 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομύρια ευρώ. Οπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα χρήματα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ΑΕΚ». Τα μπάτζετ που διαβάζω στις εφημερίδες δεν υπάρχουν. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και εσείς στο τι γράφετε. Δεν πρόκειται να χαραμίσουμε με τίποτα μια τέτοια ευκαιρία, δηλαδή να μπουν στην ομάδα τέτοια κεφάλαια σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο παγκοσμίως. Εμείς αυτό που θέλουμε αρχικά είναι να βγούμε από την οικονομική ανέχεια»
Στα οικονομικά ανοίγματα θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου που θα μπει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, επισημαίνοντας πάντως πως υπάρχει σχεδιασμός για απόκτηση δυο παικτών. «Θα γίνουν μεταγραφές αν το κρίνει ο προπονητής. Στα σχέδιά μας υπάρχει η πρόθεση να αποκτηθεί ένας δεξής μπακ και ένας μεσοεπιθετικός».
«Είναι κάτι πολύ σοβαρό που θα ανεβάσει την ΑΕΚ. Είναι κάτι πολύ μεγάλο. Αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συμφωνία. Σεβόμαστε τον κόσμο γι’ αυτό δεν αποκαλύπτουμε τίποτα μέχρι να υπάρξει οριστική εξέλιξη»
Οσο για τον Λεονάρντο, ο Νίκος Θανόπουλος τόνισε πως: «οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν γιατί ο Λεβαδειακός ενημέρωσε την ΑΕΚ πως υπολογίζει τον παίκτη και δεν σκοπεύει να τον δώσει».
Για τον Μάντζιο δήλωσε: «Είναι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Δεν έχω έρθει όμως σε επαφή μαζί του. Δεν υπάρχει θέμα δανεισμού του. Αν ο προπονητής εισηγηθεί την απόκτηση του θα κινηθούμε».
«Η σωστή οικονομική διαχείριση θα εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον για την ΑΕΚ. Γι' αυτό σας λέω ότι τα χρήματα που θα μπουν, εφόσον μπουν, δεν θα τα σπαταλήσουμε αλόγιστα για μεταγραφικά παιχνίδια εντυπώσεων».
LINK: http://www.exedrasports.gr/default.asp?pid=34&artID=31358&catid=24

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή, τι άλλο να κάνουμε.
Να βιαστουν όμως να πάρουμε κανένα παίκτη γιατί αργούμε.

SONIK 21