Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

CARLOS GAMARRA : "Η ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ"





«Η ΑΕΚ πάντα στην καρδιά μου»
«Δεν σας ξεχνάω ποτέ» το μήνυμα του μεγάλου Κάρλος Γκαμάρα στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Παραγουανός μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο aek365.gr
Δεν ήταν εύκολο να τον βρούμε. Όμως ξέραμε καλά πως η χαρά που θα σας δίναμε και οι αναμνήσεις που θα σας ξυπνούσαμε, θα άξιζε τον κόπο. Εξάλλου, είναι σπάνιο φαινόμενο ένας ποδοσφαιριστής που μένει μόνο ένα χρόνο σε μία ομάδα, να κλέβει σε τόσο μεγάλο βαθμό την καρδιά των οπαδών της. Ο Κάρλος Γκαμάρα είναι ένας από αυτούς. Έμεινε στην Ένωση μόλις ένα χρόνο, αλλά ακόμα και σήμερα, επτά χρόνια μετά, ο Παραγουανός σέντερ μπακ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κόσμο του Δικεφάλου. Ο γητευτής των... επιθετικών που στον ένα χρόνο που έμεινε στην Ελλάδα δίδαξε πως παίζεται η άμυνα και έκανε τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του να νιώθουν πως η περιοχή της ΑΕΚ είναι φρούριο, όχι μόνο δεν ξέχασε την ΑΕΚ και τον κόσμο της αλλά όπως θα διαπιστώσετε από όσα δήλωσε στο aek365.gr παραμένει... δικός μας. Kαι εκείνη η τελευταία σκηνή όταν τυλιγμένος στην σημαία της Παραγουάης έκανε τον γύρο του θριάμβου με το κύπελλο στα χέρια δεν θα σβηστεί ποτέ από τις αναμνήσεις των οπαδών της ΑΕΚ. Το ίδιο και για αυτόν. Είναι όμορφο να ακούς ότι κάποιος σε σκέφτεται ακόμα, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι εκατομμύρια. Ένιωσα την συγκίνηση του Γκαμάρα στη φωνή του όταν του ανέφερα ότι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν τον έχουν ξεχάσει. Πως θα μπορούσαν άλλωστε;
«Δεν έχω νιώσει έτσι αλλού»
«Αυτό είναι υπέροχο, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό!», ήταν η πρώτη του αντίδραση. Ο βασικός σέντερ μπακ της ΑΕΚ, τη χρονιά που ο Δικέφαλος κατέκτησε τον τελευταίο του επίσημο τίτλο κερδίζοντας στον τελικό κυπέλλου τον Ολυμπιακό, μίλησε αποκλειστικά στο aek365.gr και είχε πολλά να πει. «Έμεινα μόλις για μία σεζόν στην ΑΕΚ, αλλά τα συναισθήματα που ένιωσα στην Ελλάδα, ίσως να μην τα έχω νιώσει αλλού. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την αρχή και μου έδειχνε καθημερινά την συμπάθεια και την αγάπη του, ακόμα και απλοί φίλαθλοι, άλλων συλλόγων. Πέρασα πανέμορφα, αξέχαστα. Η ΑΕΚ και ο κόσμος της θα είναι για πάντα στην καρδιά μου».
«Θα έρθω να δω την ΑΕΚ»
Ο Κάρλος Γκαμάρα υποσχέθηκε να επιστρέψει στη χώρα μας και να παρακολουθήσει από τις εξέδρες μαζί με τους φίλους της ομάδας κάποιον αγώνα. «Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να επισκεφτώ την Ελλάδα για διακοπές το επόμενο καλοκαίρι και να πάω στο γήπεδο να παρακολουθήσω κάποιο παιχνίδι της ΑΕΚ». Ο πρώην διεθνής Παραγουανός αμυντικός, δυστυχώς δεν μπορεί να επιστρέψει ως παίκτης, αφού εδώ και ενάμιση χρόνο έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσι. «Είμαι διοικητικός παράγοντας στη Ρούμπιο Νου, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Παραγουάης. Πέρυσι ανεβήκαμε από τη δεύτερη. Μακάρι στο μέλλον να έρθουμε στην Αθήνα να παίξουμε ένα φιλικό με την ΑΕΚ, μου έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό και ίσως τα καταφέρουμε μια μέρα».
«Θυμάμαι τον τελικό σαν να ήταν χτες»
Ο τελικός Κυπέλλου του 2002 είχε κιτρινόμαυρο χρώμα και ο Γκαμάρα τεράστια συμμετοχή στην επιτυχία: «Το θυμάμαι σα να ήταν χθες. Μπήκε κόσμος μέσα στο γήπεδο και μας σήκωνε στα χέρια. Υπήρχε μεγάλη έχθρα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε πάρει το πρωτάθλημα. Όμως στον τελικό του κυπέλλου είχαμε παίξει πολύ καλά και ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Θέλω να επισημάνω πως χάρη στην ΑΕΚ, κατάφερα να πάρω μεταγραφή για την Ιντερ την επόμενη χρονιά και έζησα έτσι την εξαιρετική εμπειρία του Καμπιονάτο».
«Δεν σας ξεχνάω ποτέ»
Ο 38χρονος πρώην άσος της Ενωσης έστειλε το μήνυμά του στο κόσμο της ομάδας: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να του πω ότι τους αγαπάω και δεν τους ξεχνώ ποτέ. Τους ευχαριστώ για τον σεβασμό και την εκτίμηση που έδειξαν προς το πρόσωπό μου και τους ευγνωμονώ για τις αξέχαστες στιγμές που μου πρόσφεραν. Επίσης, τους εύχομαι φέτος και στο μέλλον να ζήσουν πολλές ευτυχισμένες στιγμές με την ΑΕΚ». Κλείνοντας τη δεκάλεπτη συνομιλία που είχαμε με τον Κάρλος Γκαμάρα στις 02.45 ώρα Ελλάδος (σ.σ. διότι η Ασουνσιόν της Παραγουάης βρίσκεται 7 ώρες πίσω από την Ελλάδα), ο Γκαμάρα ευχήθηκε καλή τύχη στο aek365.gr και υποσχέθηκε πως θα επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΚΑΡΛΟΣ ΓΚΑΜΑΡΑ,
RESPECT

Γιώργος 21