Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ !!!

Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ο Χάρης ανακοίνωσε ότι αγοράζει μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν μαϊμούδες στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία, όπως είπε. Το εμπόρευμα λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.
Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι αγοράζει μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί τρέχουν και πιάνουν κι άλλες. Οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επιστρέφουν στα κτήματά τους.
Ο μπίζνεσμαν ο Χάρης ανακοινώνει ότι επειδή δεν υπάρχουν πολλές μαϊμούδες αγοράζει με 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.
Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.
Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει: Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε τους στάβλους με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί στριμώχτηκαν, μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους, πούλησαν ότι είχαν, αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ποτέ ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.
Καλώς ήρθατε στη Wall Street.


(Thanx στο φίλο Γιώργο για το Email)

Δεν υπάρχουν σχόλια: