Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΓΚΑΣ" ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ !!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ "ΠΑΡΑΓΚΑΣ" ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΝΤΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 9 ΠΑΙΧΤΕΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΕ ΖΗΚΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΡΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΥΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ).
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ:
{ Οι αποκαλύψεις του Ποντίκη
Ο παλαίμαχος διαιτητής, Δημήτρης Ποντίκης, παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής" μιλώντας για πρώτη φορά για την "παράγκα" και το παρά-κύκλωμα της διαιτησίας.
Ο ρέφερι που είχε πρωταγωνιστήσει στο περίφημο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (το οποίο δεν τέλειωσε ποτέ) έσπασε την "ομερτά" και έριξε φως στα όσα ακούγονται για εκείνη την εποχή. Μίλησε με παραδείγματα, έριξε το... μπαλάκι στον Γκαγκάτση, ενώ παραδέχτηκε τον Κύρο Βασάρα. Ξεκινώντας, πάντως, αναφέρθηκε στον Θωμά Μητρόπουλο που "ήταν ο παρά της ΕΠΟ. Είχε ακουστεί ότι ο Θωμάς ήλεγχε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ κι όταν ελέγχεις μια κατάσταση έχεις λόγο παντού".Μάλιστα παραδέχτηκε ότι κι ο ίδιος ήταν «πιόνι» του συστήματος. "Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ή είσαι μαζί τους ή δεν είσαι. Απλά πράγματα. Και τώρα το ίδιο γίνεται. Ή είσαι με τον Γκαγκάτση και παίζεις ή δεν είσαι και δεν παίζεις. Έχεις δει πολλούς διαιτητές να είναι στους πίνακες από ενώσεις που δεν ψηφίζουν Γκαγκάτση; Πάντα έτσι γίνεται. Ή είσαι μαζί με τη διοίκηση και τη στηρίζεις ή δεν είσαι και είσαι χαμένος". Για να συνεχίσει: "Με τον Θωμά ήταν δύσκολο να έχεις επαφή, αλλά είχες με τους ανθρώπους που μιλούσαν μαζί του. Τότε οι μισοί έλεγαν πως μιλούσαν μαζί του. Οι μισοί παλιοί διαιτητές για να δείξουν ότι μπορούν να επηρεάζουν καταστάσεις έλεγαν «εγώ μιλάω με τον Θωμά», όπως τώρα λένε "εγώ μιλάω με τον Γκαγκάτση. Αύριο θα μιλάνε με τον αυριανό Γκαγκάτση. Είναι πάντα οι ίδιοι. Αυτοί που κάνουν τις επαφές είναι παλιοί διαιτητές. Είναι ετερόφωτοι. Είναι σκουλήκια".
"Βάλτους στην περιοχή..."
Πως πλησιάζουν όμως έναν διαιτητή; "Έρχονται και σου λένε εγώ θα σε βάλω στους πίνακες. Κι εσύ γίνεσαι ένα αναλώσιμο προϊόν. Μπαίνεις, παίζεις, βγαίνεις..." Ο παλαίμαχος διαιτητής υπογραμμίζει ότι η συχνότερη τακτική ήταν οι κίτρινες κάρτες, που ισοδυναμούσαν σε τιμωρία. "Οι διαιτητές δεν ήθελαν αν μπουν στο σύστημα, αλλά ούτε να είναι εκτός πινάκων γιατί ήθελαν να παίζουν. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Από τη μια θέλεις να παίξεις κι από την άλλη να πρέπει να ακούς αυτά που σου έλεγαν κάποιοι". Οι κάρτες βέβαια δεν ήταν η μοναδική τακτική των διαιτητών. "Μπορεί να ήταν "βοήθα τους λίγο να κερδίσουν αν μπορείς", "δως τους κανένα φαουλάκι", "βάλτους μες στην περιοχή". Στατιστικά αν βάλω εγώ μια ομάδα μέσα στη μεγάλη περιοχή, κάποια στιγμή δεν θα κερδίσει ένα πέναλτι.; Ή αν αφήνω την ομάδα που θέλω να βγαίνει στην επίθεση με αριθμητική υπεροχή δεν θα βάλει ένα γκολ";
Ευνοημένοι...
"Δεν θα σου έλεγε κανένας ότι πρέπει να βοηθήσεις κάποια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ήξερες την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παίζει Παναθηναϊκός-Απόλων Αθηνών και χάνει 1-2 ο Παναθηναϊκός. Ο Σταμούλης μέχρι να φτάσει στο Ρέθυμνο είχε βει από τους πίνακες. Είναι ένα μήνυμα προς τους υπολοίπους ότι εγώ είμαι ο ισχυρός. Τη δεύτερη αγωνιστική ο Μιχαλάκης σφύριξε το ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Έχασε ο Ολυμπιακός. Και αμέσως μετά βγήκε από τους πίνακες" εξηγεί ο Δημήτρης Ποντίκης. Όσο για το περίφημη "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι οι άλλοι να πάνε να γαμ..." του Σπάθα; "Δεν ήταν υπερβολικό. Ήταν πολύ ήπιο για να εκφράσει αυτό που συνέβαινε". Εκτός από τον Θωμά Μητρόπουλο ο παλαίμαχος διαιτητής μίλησε και για τον Γκαγκάτση λέγοντας: "Δεν μπορεί ο τότε Νο2 της ΕΠΟ, ο γενικός γραμματέας, να μην ξέρει. Ήταν ο Νο2 μιας αμαρτωλής περιόδου. Και τώρα καλείται να εξυγιάνει μια αμαρτωλή περίοδο, όπου ο ίδιος ήταν ενεργός" Αρκετά χρόνια μετά πως κρίνει ο ίδιος τον εαυτό του; "Ήταν μια κακή εποχή για τη διαιτησία. Δεν μπορεί να πει κανένας εκείνη την περίοδο αν ήταν καλός ή κακός διαιτητής" σχολίασε για να προσθέσει: "όταν έκανα μια κακή διαιτησία, ένιωθα ότι έκλεβα το ψωμί των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν μπάλα. Ένα δικό μου λάθος σφύριγμα μπορεί και να σήμαινε κάτι για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων". Πριν καταλήξει: "Με εκμεταλλεύτηκαν και τους εκμεταλλεύτηκα..."
Λύση ο Βασσάρας
Για το φαινόμενο της εποχής να αναλαμβάνουν παλιοί διαιτητές διοικητικές θέσεις στις ομάδες ο Δημήτρης Ποντίκης τόνισε ότι "το κάνουν για να θωρακίσουν τις ΠΑΕ. Μου το είχαν προτείνει και μένα, αλλά αρνήθηκα". Ποια είναι η λύση; "Όχι ο Φρισκ. Ο Βασάρας, που έχει κάνει ευρωπαϊκή καριέρα και δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς, όταν μεγαλώσει σε 2-3 χρόνια θα μπορεί να φτιάξει την ελληνική διαιτησία. Να λύσει τον γόρδιο δεσμό" υπερθεμάτισε.
"Δεν πήγα για να αδικήσω την ΑΕΚ" !!!!!!!!!!
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε και στο περίφημο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο οποίο αποβλήθηκαν δύο "κιτρινόμαυροι", στο ματς που ο ίδιος συνοδευόμενος από τα ΜΑΤ σκέφτηκε ότι ήταν το διαιτητικό του τέλος. Αφού αναφέρθηκε στην πορεία του ματς, στις κινήσεις του με τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και στην υβριστική φράση που του είχε πει ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε: "Δεν πήγα σε εκείνο το παιχνίδι να αδικήσω την ΑΕΚ. Άλλο τι έγινε τελικά. Δεν λέω ότι έπαιξα καλά. Μπορεί να την αδίκησα, μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα δεν είχα τέτοιο σκοπό. Αν ήθελα να την αδικήσω θα έδειχνα κόκκινη κάρτα στο 30’" Ολόκληρη η συνέντευξη κι οι υπόλοιπες συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Δημήτρη Ποντίκη στην "Καθημερινή της Κυριακής". }

LINK: http://www.sport24.gr/html/ent/529/ent.258529.asp

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΕΕΕΕΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να μπουμε μεσα τοτε,
να δουμε πως θα γλιτωνε
ο λαδοποντικας

ΝΚ