Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

KICK FOR NICK

Όταν ο ελληνικής καταγωγής, Νικ Μαντάρας εστάλη στο Ιράκ ως μέλος των συμμαχικών δυνάμεων βίωσε από πρώτο χέρι την απελπισία των παιδιών.
Έπαιζαν ποδόσφαιρο υποκαθιστώντας την μπάλα -μη έχοντας άλλη επιλογή- με πέτρες και φιάλες αναψυκτικών. Ο Μαντάρας, ο οποίος λάτρευε το ποδόσφαιρο και ασχολούνταν με τον αθλητισμό σχεδόν σε όλη τη (σύντομη) ζωή του, επαναλάμβανε πως εκείνα τα παιδιά άξιζαν καλύτερη μοίρα και θα έπρεπε να απολαμβάνουν την χαρά του αθλητισμού στη γνώριμη μορφή του. Μάλιστα, ζήτησε από την οικογένεια του, να στείλει όσες μπάλες ήταν εφικτό.
Ο Μαντάρας δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τα σχέδια του. Μία αυτοσχέδια βόμβα έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής του, στις 3 Σεπτεμβρίου 2006. Ήταν μόλις 19 ετών.
Η οικογένεια του Νικόλα δεν το έβαλε κάτω αποφασίζοντας να κάνει πράξη την επιθυμία του. Έτσι την τελευταία διετία συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 10.000 ποδοσφαιρικές μπάλες, οι οποίες προορίζονται για διανομή στα παιδιά του Ιράκ. Στο φιλόδοξο και πάνω από όλα ανθρώπινο πλάνο συμμετέχει και η ποδοσφαιρική ομάδα του Κονέκτικατ.
Ένας ωραίος τρόπος προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη ενός αθώου παιδιού που απλά επιθυμούσε να βλέπει χαμόγελα γύρω του.
Το πρόγραμμα ονομάσθηκε "Kick for Nick" ...
LINK : http://www.sport24.gr/html/ent/731/ent.255731.asp