Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο IORDACHE



Και με τη βούλα παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Ιλιε Ιορντάκε! Ο Ρουμάνος χαφ βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδοχές του το πρώτο χρόνο θα είναι 170.000 ευρώ, το δεύτερο 220.000 ευρώ και τον τρίτο 260.000 ευρώ.
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ιλιε Ιορντάκε. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός (23/3/1985) υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ.
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ιορντάκε δήλωσε στο «aekfc.gr»: «Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο της ομάδας, έχω ακούσει ότι είναι συγκλονιστικός και ότι στηρίζει πολύ τους παίκτες. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα πολύ καλά στην ομάδα, όλοι με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο».
Και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Γνωρίζω αρκετούς παίκτες από όταν ήρθα και προπονήθηκα με την ομάδα προκειμένου να με δει ο προπονητής, έτσι θα είναι πιο εύκολες οι πρώτες μου ημέρες εδώ, με την ομάδα. Επίσης η ΑΕΚ είναι γνωστή και από άλλους συμπατριώτες μου όπως ο Ντόμπος που έπαιζε στην ΑΕΚ αλλά και οι Ι. Ντουμιτρέσκου και Ν. Ντουμιτρίου που ήταν προπονητές στην ομάδα αυτή».
Οσο για τα χρόνια που έχει η ΑΕΚ να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, τόνισε: «Θέλω να βοηθήσω κι εγώ ώστε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Να πάρουμε έναν τίτλο φέτος. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και ελπίζω και τα τρία να έχουν τίτλους. Είμαι ένας παίκτης που μου αρέσει να ξεσηκώνω τον κόσμο με τις ενέργειες μου, να προσφέρω θέαμα αλλά το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Τέλος, για τη συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, υπογράμμισε: «Εύχομαι να έχω μια πολύ καλή συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και τον προπονητή κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς που με επέλεξε γιατί έχω ακόμη πολλά να μάθω. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα».
Ιορντάκε, ένα δυνατό... Ντιναμό στη μηχανή της ΑΕΚ! H πορεία και το προφίλ του νεαρού Ρουμάνου
O Ίλιε Ιορντάκε, που υπέγραψε για τρία χρόνια στην ΑΕΚ, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας. Όπως είναι γνωστό ο 23χρονος, ύψους 1,78 μ. μέσος, δοκιμάστηκε από την «Ένωση», άρεσε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και η υπόθεση προχώρησε, αργά αλλά σταθερά, ως τις σημερινές υπογραφές.
Ο Ιορντάκε γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1986 στο Βουκουρέστι και άρχισε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία μόλις 17 ετών, σε μια από τις δύο μεγάλες ομάδες της ρουμανικής πρωτεύουσας, τη Ντιναμό. Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας το 2003, σε παιχνίδι με αντίπαλο την Τιμισοάρα και αγωνίστηκε επί 20’. Την επόμενη περίοδο όμως καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα της Ντιναμό, έχοντας τη θέση του επιθετικού μέσου και κέρδισε την αγάπη των οπαδών της σκοράροντας το νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση με τη συμπολίτισσα Ραπίντ. Έμεινε συνολικά τρία χρόνια στη Ντιναμό, έλαβε μέρος σε 52 παιχνίδια της και σημείωσε 9 γκολ.
Το καλοκαίρι του 2006 η νεοφώτιστη Παντούρι Τάργκου Ζίου πρόσφερε στον ίδιο και την ομάδα του ένα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της χώρας, για να ενταχθεί στη δύναμή της. Ο παίκτης και η Ντιναμό συμφώνησαν, έτσι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Τα χρήματα που δαπάνησε η Παντούρι για την απόκτησή του δεν έγιναν γνωστά, στη Ρουμανία θεωρείται όμως η σημαντικότερη μεταγραφή της περιόδου.
Ο Ιορντάκε άρχισε να κάνει αμέσως απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε ο νέος του σύλλογος για να τον αποκτήσει. Στον πρώτο αγώνα της ομάδας στην Α’ κατηγορία σκόραρε εναντίον της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, ενώ πέτυχε και το γκολ που της χάρισε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, το Κύπελλο Ρουμανίας, στον τελικό με αντίπαλο τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Το συμβόλαιό του με την Παντούρι ολοκληρώθηκε, αν και η ομάδα του το αμφισβητεί και κατέφυγε στην αθλητική δικαιοσύνη όπου όμως η απόφαση ήταν σε βάρος της και πλέον νιώθει έτοιμος για διεθνή καριέρα την οποία θα αρχίσει από την ΑΕΚ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ιορντάκε είναι ήδη διεθνής με την εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματά της τον Φεβρουάριο στον φιλικό αγώνα με την Αυστρία, ενώ η δεύτερη συμμετοχή του ήταν στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2009. Ακολούθησε και τρίτη συμμετοχή, λίγο αργότερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ela re portofola,
partous ta lefta

SONIK 21