Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΖΕΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΕΚ-ΠΑΟ


Το ντέρμπι χάθηκε στο κέντρο
Κατ' αρχάς, η νίκη της ΑΕΚ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Την Κυριακή (01/09) νίκησε η ομάδα που εμφανίστηκε ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο.
Δυστυχώς, αυτά που λέγαμε το Σάββατο, αναλύοντας το παιχνίδι, δεν έγιναν πράξη από τον Παναθηναϊκό. Στα χαρτιά και στη θεωρία οι Πράσινοι είναι ανώτεροι, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο. Δεν το έκαναν και το πλήρωσαν με μια ήττα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι -πιστεύω ότι- κρίθηκε από τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Σε αυτό το σημείο του γηπέδου ο Παναθηναϊκός δεν έκανε σωστή δουλειά, δεν έλεγξε τον ρυθμό και -όπως είναι λογικό- έχασε τον αγώνα.
Βέβαια, για να έρθει η ήττα, πολύ σπουδαίο ρόλο έπαιξαν και τα πολλά ατομικά λάθη. Οπως, για παράδειγμα, στο δεύτερο γκολ. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν ήταν πέναλτι, αφού η φάση προέρχεται από ένα τρομερό λάθος που τελικά κόστισε το γκολ.
Εκτός από τα αμυντικά λάθη, η ομάδα εμφάνισε σημαντικά προβλήματα και επιθετικά. Δεν θυμάμαι καμία οργανωμένη επίθεση από την πλευρά του Τριφυλλιού. Δεν έγινε τίποτα σωστό μπροστά, ενώ και το γκολ προήλθε από στημένη φάση, όταν είχαν κριθεί τα πάντα.
Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο Σόουζα δεν έκανε σε καμία στιγμή απειλητική την παρουσία του στην άμυνα του Παναθηναϊκού, εγκλωβισμένος από τον Κυργιάκο, τον οποίο θεωρώ από τους κορυφαίους αμυντικούς σε όλη την Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε λάθος. Με κακές επιλογές αναζητούσε το κεφάλι του Σόουζα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν του έβγαινε.
Με όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον από τους Πράσινους στο παιχνίδι της Κυριακής. Δεν είναι μόνο η ήττα, αλλά η κακή εμφάνιση που μένει. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι ήττες, αλλά όταν συνοδεύονται από άσχημη εμφάνιση, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όμως. Δεν σημαίνει και πολλά αυτή η ήττα. Ερχεται τώρα η διακοπή του πρωταθλήματος και πρέπει παίκτες και προπονητής να δουν το παιχνίδι ξανά και να αντιμετωπίσουν τα λάθη. Οσο πιο γρήγορα ξεχαστεί αυτό το παιχνίδι τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: