Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΛΛΑ SPAM ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ? ΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ?



Το mail σας είναι «πηγμένο» στο spam; Ίσως φταίει το πρώτο γράμμα της διεύθυνσης σας.

Πρόσφατη έρευνα που διεξήγε το πανεπιστήμιο του Cambridge, σχετικά με τα spam mails, έδειξε ότι η ποσότητα των spam που λαμβάνει κάποια διεύθυνση έχει σχέση με το γράμμα από το οποίο αρχίζει.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στα mail που ξεκινούν από a, m ή s, από τα mail που φτάνουν στο inbox τους, 40% είναι spam. Αντίθετα, οι διευθύνσεις που ξεκινούν με q ή z έχουν στο inbox μόνο 20% spam mails στο σύνολο των μηνυμάτων τους.
Ο αναλυτής του πανεπιστημίου δρ. Richard Clayton, που διεξήγε την έρευνα υποστηρίζει ότι αυτή η διαφορά οφείλεται πιθανά στον τρόπο με τον οποίο δρουν οι spamers.
Οι spamers κάνουν αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν dictionary attacks, δηλαδή «επίθεση βάσει λεξικού». Δηλαδή, δοκιμάζουν μία λέξη πριν από το «παπάκι» της διεύθυνσης, για παράδειγμα john@something.com. Αν στείλουν και δουν ότι όντως η διεύθυνση υπάρχει συνεχίζουν αλλάζοντας το domain name. Η δεύτερη δοκιμή για παράδειγμα θα είναι john@somewhere.com κ.ο.κ.
Έτσι, εφόσον τα ονόματα που αρχίζουν από s ή από m, είναι πιο συνήθη, οι spamers θεωρούν ότι όταν η διεύθυνση ξεκινά με αυτά, θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταποκρίνεται όντως σε κάποιο χρήστη του Internet.
Ο Clayton λέει ότι η διαπίστωση που έκανε η έρευνα, είναι σημαντική και ανοίγει δρόμους για την κατανόηση του spam και πώς αυτό λειτουργεί. Υπάρχουν όμως και κάποια φαινόμενα που δεν εξηγεί. Για παράδειγμα η έρευνα έδειξε ότι στις διευθύνσεις mail που ξεκινούν με u, το 50% των λαμβανομένων mails είναι spam, αν και από u δεν ξεκινούν πολλά ονόματα.

LINK: http://www.cosmo.gr/Internet/World/210834.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: