Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ SYD BARRETT ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ SYD


H αδελφή του Syd Barrett μίλησε για τον αδελφό της και εξήγησε πως ποτέ του δεν θέλησε τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα. "Εάν με ρωτήσετε θα σας πω πως αποσύρθηκε λόγω υπερβολικής χρήσης LSD σε συνδυασμό με το πολύ εκκεντρικό και δημιουργικό μυαλό του. Εάν είσαι πνευματικά κουρασμένος και προσθέσεις και ένα τεράστιο φορτίο χημικών ουσιών τότε δημιουργείται μέσα σου χάος" εξηγεί και προσθέτει στη συνέχεια πως ο αδελφός της το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν δόξα, την οποία ποτέ του δεν ένιωσε πως τη χρειάζεται μιας και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που τον υπεραγαπούσε. "Γυρνώντας στο πατρικό του το 1981, δεν έδειξε ξανά κανένα ενδιαφέρον για τους Pink Floyd. Προσπάθησε να τα αφήσει όλα πίσω του. Εάν κάποιος τον φώναζε Syd, δεν του απαντούσε μιας και το αληθινό του όνομα ήταν Roger. Δεν ήταν στριμμένος, απλά ήθελε να είναι ο εαυτός του" λέει η Rosemary ξεκαθαρίζοντας πως "ο Roger δεν ήταν ποτέ ψυχικά άρρωστος. Ορισμένοι ψυχίατροι που τον είχαν εξετάσει κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ήταν απλά ασυνήθιστος, αλλά όχι άρρωστος. Ποτέ του δεν ταίριαξε με το νορμάλ κι αυτό ήταν που τον έκανε ξεχωριστό".
Ο Syd Barrett, μετά την αποχώρησή του από τους Pink Floyd το 1968, ακολούθησε μία σύντομη σόλο καριέρα προτού επιστρέψει οριστικά στο σπίτι του στο Cambridge. Πέθανε το 2006 σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο του πάγκρεας. Μία έκθεση-φόρο τιμής με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κ.ά. θα λειτουργήσει στο Cambridge από τις 22 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου.

LINK: http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=13110

ORIGINAL LINK #1 : http://www.mirror.co.uk/news/top-stories/2008/08/18/syd-barrett-s-sister-shares-memories-of-pink-floyd-visionary-115875-20702224/

ORIGINAL LINK #2 : http://www.nme.com/news/syd-barrett/39292

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TRELARAS O SYD ALLA TA KOMMATIA TOY EMEINAN DIAXRONIKA STHN ISTORIA THS MOYSIKHS.
ORAIO ARTHRO.

JIM

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν ειμαι και πολυ φιλος με τους Floyd , το αρθρο ειναι ενδιαφερον.


padre