Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

LIONEL MESSI best 11

Η ιδανική ενδεκάδα του Μέσι
Ο άσος της Μπαρτσελόνα αλλά και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, επέλεξε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA, την ιδανική κατά την άποψή του ενδεκάδα για το 2008.
Μέσα σε αυτή βέβαια βρίσκονται αρκετοί συμπαίκτες του από τον σύλλογο της Καταλονίας, αλλά και ένας πρώην ο οποίος αγωνίζεται αυτή την περίοδο στα γήπεδα της Ολλανδίας με τη φανέλα της Φέγενορντ.
Ο βραχύσωμος και ταλαντούχος άσος των "μπλαουγκράνα" όπως είναι φυσικό δεν συμπεριέλαβε ανάμεσα στους καλύτερους 11 και τον εαυτό του, ενώ δεν παρέλειψε να δικαιολογήσει κάθε του επιλογή με ένα μικρό σχόλιο.
Η ομάδα του Μέσι για το 2008
Τερματοφύλακας: Πετρ Τσεχ (Τσέλσι): Είναι πάρα πολύ καλός ανάμεσα στα δοκάρια αλλά επίσης και όταν χρειάζεται να βγει έξω από το χώρο δρτάσης του για να κόψει πάσες. Αισθάνεσαι ασφάλεια.
Δεξί μπακ: Μαϊκόν (Ίντερ): Μου αρέσει πάρα πολύ το στιλ του συγκεκριμένου Βραζιλιάνου μπακ. Είναι γρήγορος και παίρνει καλές αποφάσεις όταν επιτίθεται.
Κεντρικός αμυντικός: Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και πολύ δυνατός. Εϊναι πάρα πολύ δύσκολο να τον ξεπεράσει ο αντίπαλος.
Κεντρικός αμυντικός: Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα): Είναι ηγέτης, έχει έμφυτη και μεταδοτική αισιοδοξία και ποτέ δεν χάνει την μπάλα. Είναι ένας σπουδαίος αρχηγός.
Αριστερό μπακ: Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ (Φέγενορντ): Τον γνωρίζω από τότε που ήμασταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα. Είναι ενθουσιώδης, αποφασιστικός, καλός αμυντικός και προσφέρει πολλά και επιθετικά. Είχε μία εξαιρετική σεζόν στην Φέγενορντ.
Δεξί χαφ: Χαβιέ Ζανέτι (Ίντερ): Είναι το απόλυτο παράδειγμα του επαγγελματιία ποδοσφαιριστή. Ακούραστος και τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο.
Κεντρικός μέσος: Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα): Επέλεξα τον συμπαίκτη μου γιατί νομίζω ότι τη μεσαία γραμμή την ξέρει καλύτερα και από το σπίτι του. Αισθάνεται άνετα και κυριαρχεί πάνω σε ό,τι συμβεί εκεί. Είναι φαινόμενο.
Επιθετικός μέσος: Σεσκ Φάμπρεγας (Άρσεναλ): Ήταν συμπαίκτης μου και φίλος μου όταν και οι δύο παίζαμε στα "τσικό" της Μπαρτσελόνα. Εξελίχθηκε πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστής και είχε μία υπέροχη σεζόν.
Αριστερό χαφ: Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα): Την περασμένη σεζόν επιβεβαβίωσε την μεγάλη του κλάση. Βρίσκεται πάντα στο κατάλληλο σημείο όταν η ομάδα χρειάζεται την βοήθειά του.
Επιθετικός: Σέρχιο Αγουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης): Τον αγαπάω και όχι μόνο επειδή είναι Αργεντινός. Παίζει όπως οι θεοί, έχει εξωπραγματική ποιότητα και το ένστικτο του επιθετικού.
Επιθετικός: Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Λατρεύω αυτό τον τύπο παικτών. Έχει τρομερό σουτ, καλό κοντρόλ και χρησιμοποιεί εξαιρετικά το κορμί του στην περιοχή. Είναι ένας μεγάλος σκόρερ.
Προπονητής: σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Ο σερ Άλεξ είναι ένας απόλυτος τζέντλεμαν, που έχει κατακτήσει τα πάντα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τα πάντα το 2008 και αυτό τον κάνει τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς.
LINK: http://www.sport24.gr/html/ent/848/ent.268848.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: